MENU
Menu

Audax adquireix un projecte fotovoltaic a la província de Valladolid

Situat al municipi de Ciguñuela, el projecte de Zaratán serà la primera instal·lació de la companyia a Castella i Lleó.

Produirà 12,36 MWp, i, durant el cicle de vida, donarà feina a 80 persones de forma directa i indirecta i evitarà l'emissió a l'atmosfera de 3.840 tones de CO2 a l'any.

17 DE DESEMBRE DE 2021.– Audax Renovables (ADX.MC), grup energètic espanyol integrat verticalment que genera energia 100% renovable i subministra electricitat i gas a clients de 7 països europeus, anuncia l'adquisició del projecte fotovoltaic Zaratán, al municipi de Ciguñuela (Valladolid), que ja compta amb tots els permisos administratius per iniciar-ne la construcció a principis de 2022.

La planta ocuparà una superfície total de 25 hectàrees, tindrà una potència total de 12,36 MWp i serà la primera instal·lació d'Audax a Castella i Lleó. Durant la seva construcció, a la qual la companyia preveu destinar entre 7 i 8 milions d'euros, Audax preveu que generi al voltant de 70 llocs de treball directes i indirectes en el seu entorn més immediat, i, una vegada en operació, donarà feina al voltant de 10 professionals també de manera directa i indirecta.

La instal·lació d'aquesta planta permetrà generar a Valladolid l'equivalent al consum energètic de gairebé 5.500 llars i al voltant de 17.000 persones, i l'aposta per l'energia neta evitarà l'emissió a l'atmosfera de 3.840 tones de CO2 a l'any.

José Elías Navarro, President d'Audax Renovables, ha declarat al fil d'aquest anunci que “el compliment del nostre pla estratègic passa per desenvolupar la nostra cartera actual, però també per aprofitar oportunitats com aquesta, que ens permet incorporar un projecte 'ready to build' que començarem a construir entre els mesos de gener i febrer del 2022. Seguim atents a oportunitats de compra d'altres projectes o carteres fotovoltaiques que ens permetin accelerar la incorporació de nova potència instal·lada”.

El 30 de setembre, Audax va produir 140 GW repartits entre instal·lacions a Espanya, França i Polònia, i el nostre país va representar el 67% del total. A principis del 2021, el grup va incorporar a la seva cartera 1.968 MW a Espanya, Itàlia i Portugal que preveu posar en marxa en els propers 5 anys. D'aquests projectes, en aquest exercici han entrat en operació 15 MWp de les plantes de Cañamares i Carolines I i II, 40 MWp dels projectes de Sarsuela I, II, II i IV a la província de Toledo i d'Alberezas I, II , III i IV, a la província de Guadalajara. I es troben a la fase final de construcció 14,5 MWp dels projectes de Los Arenales, El Toconal i Calañas, que entraran en operació en les properes setmanes.

Sobre Audax Renovables

Fundat a l'any 2000, Audax Renovables és un grup energètic espanyol integrat verticalment que genera energia 100% d'origen renovable i subministra electricitat i gas a clients de set països europeus. Actualment, compta amb una cartera de parcs eòlics i fotovoltaics a Espanya, Portugal, Itàlia, França, Polònia i Panamà en operació, en construcció i en diferents fases de desenvolupament que puja a 2.524 MW. En la seva activitat de comercialització, el grup presidit per José Elías Navarro proveeix d'energia renovable i gas més de 544.000 clients a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia, Holanda i Hongria, i lidera el segment pime a Iberia. Audax va començar a cotitzar al mercat secundari espanyol el 2003, i el 2007 va fer el salt al mercat continu, en què va passar a formar part de l'índex IBEX SMALL CAP ® el març de 2020. Actualment, la seva capitalització borsària supera els 600 milions de euros, i compta amb un equip de més de 800 professionals.

 

phone-handsetcrosschevron-down