MENU
Menu

Audax Renovables atrau el mercat en la seva nova emissió de bons verds

El grup energètic ha completat amb èxit una emissió de bons verds al MARF per import de 200 milions d'euros

Audax Renovables (ADX.MC), el grup energètic que integra els negocis de generació i comercialització d'electricitat 100% renovable i gas, ha completat amb èxit una emissió de bons verds per import de 200 milions d'euros.

Aquesta emissió s'emmarca dins del programa de bons denominat “EUR 400,000,000 Senior Unsecured Notes Programme Audax Renovables, SA 2020”, registrat amb data 3 de juliol al MARF, i dins de l'operació de canvi anunciada per la companyia el 30 de novembre passat dels bons emesos a l'empara de les emissions efectuades els anys 2017, 2018 i 2019 per import nominal total de 65, 35 i ampliació d'aquesta última per 35 milions d'euros més, respectivament.

Aquesta emissió es produeix amb l'objectiu de reestructuració dels venciments del deute del Grup, aconseguint així allargar-los fins al desembre del 2027 i reduint el cost financer del deute esmentat. La destinació dels fons obtinguts, a més, serà finançar o refinançar projectes verds, segons es defineixen al Marc Normatiu de Referència per a Finançament Verd, aprovat al març pel Grup, impulsant la seva aposta per la generació d'energia renovable.

El Grup va plantejar aquesta emissió per un import proper als 150 milions d'euros, però l'exitosa acceptació i la demanda important del col·lectiu inversor, tant nacional com internacional, ha permès completar l'emissió en 200 milions d'euros. Amb això, s'ha pogut aconseguir que la procedència del capital inversor no sigui només d'àmbit nacional sinó que, a més, s'han sumat importants inversors internacionals. A nivell nacional, s'ha reafirmat l'aposta de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) pel Grup Audax, que s'ha tornat a unir en aquesta emissió acompanyant altres inversors institucionals i ha tornat a demostrar el seu suport a les empreses nacionals.

En aquesta operació, sense precedents al MARF a nivell corporatiu, han actuat com a Coordinadors Globals Conjunts (Joint Global Coordinators) Beka Finance SV, SA, Goldman Sachs International i Haitong Bank, SA, Sucursal a Espanya i com a Co-Leads Ever Capital, SV, SA i PKF Attest Capital Markets AV, SA A més, s'ha comptat amb l'assessorament legal de Garrigues i l'assessorament financer d'EY.

Cal recordar que el Grup, fa poques setmanes, va tancar la col·locació de 125 milions d'euros en bons verds convertibles en accions ordinàries al mercat internacional amb una sobredemanda de 2,4 vegades.

Ambdues operacions permetran complir i ampliar al Grup Audax Renovables els objectius marcats, a més de diversificar la seva base d'inversors, nacionals i internacionals, fent un pas molt significatiu per consolidar la seva posició al mercat com el grup energètic independent líder en el segment pime amb capacitat per encapçalar la transició energètica a Europa.

 

Descarregar pdf
 

phone-handsetcrosschevron-down