MENU
Menu

Audax augmenta els seus ingressos un 78% durant el tercer trimestre, fins a 2.033 milions d'euros

La companyia incrementa un 20% el marge brut (103 milions d'euros) i un 16% l'EBITDA (36 milions d'euros).

El deute financer net es redueix en 63 milions d'euros des del tancament del primer trimestre del present exercici, suposant una reducció del 12%, mostrant el ferm compromís del Grup a disminuir de mica en mica el deute.

 

NOVEMBRE DEL 2022.– Audax Renovables (ADX.MC), grup energètic espanyol integrat verticalment que genera i subministra electricitat 100% renovable i gas a clients de 7 països europeus, ha anunciat un augment dels seus ingressos del 78% corresponent al tercer trimestre de l'any, fins a assolir els 2.033 milions d'euros.

L‟estratègia d‟integració vertical entre les activitats de generació i comercialització, que mitiguen el risc de volatilitat, unit al‟augment del 40% del volum d‟energia generada respecte al mateix període de l‟exercici anterior il‟increment dels preus de les matèries primeres, ha possibilitat a la companyia assegurar uns ingressos recurrents i estables, així com un proveïment de lenergia a comercialitzar amb menys afectació al comportament del mercat.

Les diferents mesures d'optimització de la cartera posades en marxa per la companyia, l'efecte positiu de les inversions en generació renovable i l'increment del 55% de la potència instal·lada (226 MW) s'han traduït alhora en un augment del 20% de la seva marge brut (103 milions d'euros) i del 16% a l'EBITDA (36 milions d'euros). Així mateix, excloent-ne els efectes, que no es repetiran a futur, de la decisió anunciada a principis d'any de deixar d'operar al mercat de gas a Polònia a causa del canvi de normativa que obliga a establir preus màxims de venda als clients per sota del preu objectiu fixat prèviament, l'EBITDA total del grup arriba als 40,3 milions d'euros. Per la seva banda, el resultat net de l'exercici torna a la senda positiva i arriba als 2,3 milions d'euros, davant les pèrdues de 4,2 milions del mateix període de l'exercici anterior.

El deute financer del grup se situa en 708 milions d'euros, fet que suposa una reducció de 64 milions d'euros des del desembre del 2021, situant el palanquejament del Grup en el 75,41 TP3T. Cal destacar que el deute financer de la companyia és principalment a tipus d'interès fix, per la qual cosa la Societat no es veu significativament afectada per canvis en els tipus d'interès al mercat.

El sector empresarial ja representa el 93% dels clients
Gràcies a la política de creixement orgànic i inorgànic mantinguda des dels seus inicis, Audax ha augmentat un 21% els seus punts de subministrament en els darrers quatre anys, fins a comptar al tancament del tercer trimestre del 2022 amb 396.000 entre els principals països on opera. (Espanya, Itàlia, Països Baixos, Hongria, Portugal, Polònia i Alemanya). En el tercer trimestre del 2022, la companyia ha continuat desenvolupant les mesures orientades cap a la maximització de rendibilitat i minimització del risc a tots els països iniciades a l'inici del passat exercici, cosa que ha donat lloc a una reducció del 27% del nombre de punts de subministrament respecte al mateix trimestre del 2021. Una decisió que ha impactat directament en l'evolució positiva del marge brut i l'EBITDA.

En conjunt, l'energia subministrada per Audax als clients en el tercer trimestre de l'exercici ha estat de 9,8 TWh. La producció de generació d'energia renovable en aquest mateix període s'ha situat en 197 GWh (sense tenir en compte Panamà), fet que suposa un 40% més en relació amb el mateix període de l'any anterior. Destaca la producció a Espanya, amb un augment d'un 84% superior gràcies a l'aportació de 73 GWh de les noves plantes fotovoltaiques posades en marxa els darrers mesos.
Per tipologia de clients, Audax continua mantenint el focus al sector empresarial, que representa, al tancament d'aquest trimestre, el 93% de la distribució del total d'energia de la cartera. En aquest sentit, el sector industrial suposa un 60% i les PIMES un 33%. El client domèstic, segment no objectiu del grup, ha reduït el pes del 11% al 7% al tancament d'aquest trimestre, en línia amb l'estratègia definida.

Pel que fa a la cartera de projectes, que sumen un portfoli total de 2.536 MW, el Grup ha continuat amb les seves operacions en les fases de desenvolupament i construcció. Des del 2020, el Grup ha invertit en actius de generació un total de 176 milions d'euros, continuant així la seva aposta per la generació amb les pròpies plantes. La construcció de les plantes de Zaratán (1&2) a Cigüñuela (Valladolid) i de La Miranda (Guadalajara) continuen segons cronograma i se n'espera la posada en marxa durant el primer trimestre del 2023.

Per a més informació:
Roman
Ginés Cañabate
g.canabate@romanrm.com | (+34) 649 214 470
Patricia González
p.gonzalez@romanrm.com | (+34) 915 915 500

Sobre Audax Renovables

Fundat l'any 2000, Audax Renovables és un grup energètic espanyol integrat verticalment que genera i subministra electricitat 100% renovable i gas a clients de set països europeus. Actualment, compta amb una cartera de parcs eòlics i fotovoltaics a Espanya, Portugal, Itàlia, França, Polònia i Panamà en operació, en construcció i en diferents fases de desenvolupament que puja a 2.536 MW. En la seva activitat de comercialització, el grup presidit per José Elías Navarro proveeix d'energia renovable i gas més de 396 mil clients a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia, Holanda i Hongria, i lidera el segment pime a Espanya. Audax va començar a cotitzar al mercat secundari espanyol el 2003, i el 2007 va fer el salt al mercat continu, en què va passar a formar part de l'índex IBEX SMALL CAP ® el març del 2020. En els 9 primers mesos del 2022 la seva facturació va assolir 2.033 milions d'euros, i compta amb un equip de més de 800 professionals.
Per a més informació, visiteu www.audaxrenovables.com.

phone-handsetcrosschevron-down