MENU
Menu

Audax augmenta les vendes en un 83% el tercer trimestre, fins a 1.143 milions d'euros

 

Audax Renovables (ADX.MC), grup energètic espanyol integrat verticalment que genera energia 100% renovable i subministra electricitat i gas a clients de 7 països europeus, ha anunciat els resultats corresponents al tercer trimestre del 2021.

Entre els mesos de juliol i setembre, la companyia va augmentar les vendes en un 83% respecte al mateix període del 2020, fins a assolir els 1.143 milions d'euros: un creixement recolzat per l'augment de la xifra de clients en un 10% i per la pujada del preu de l'electricitat als mercats majoristes dels països en què opera.

Audax va augmentar així mateix el seu marge brut en un 5% respecte al mateix període de l'any anterior, fins a assolir els 86 milions d'euros, i va registrar un EBITDA de 31,2 milions d'euros, un 71% per sobre del registrat entre els mesos de gener i juny del present exercici. Tot i ser el trimestre més dur quant a volatilitat dels preus, gràcies a les mesures de gestió implementades, la companyia ha estat capaç de revertir la tendència negativa durant els darrers tres mesos confiant a recuperar les previsions per al tancament de l'exercici.

A més, la companyia afronta aquest context amb una sòlida posició de caixa, de 403 milions d'euros.

Per a José Elías Navarro, President d'Audax Renovables, “l'increment de les nostres vendes en un 83%, fins a superar folgadament els 1.140 milions d'euros, apunta a la consolidació de la companyia en un entorn d'enorme volatilitat, on una recuperació econòmica més ràpida i intensa del que s'esperava ha provocat una alça en els preus de l'energia que ha tingut un efecte clar en la nostra activitat de comercialització. Tot i que la nostra integració vertical ens permet esmorteir una part d'aquest impacte, hem registrat un resultat net negatiu conjuntural que no ens distreu del desplegament del nostre Pla Estratègic per al període 2021-2026, orientat a la millora de la rendibilitat del nostre portfoli de clients, i del desenvolupament, construcció i posada en marxa de noves instal·lacions”.

Audax arriba als 544.000 clients a Europa i dobla la potència instal·lada a Espanya

Des del punt de vista operatiu, les mètriques del grup han registrat un comportament uniformement positiu el tercer trimestre de l'any. A més de l'increment en un 10% de la seva xifra de clients, fins a assolir els 544.000, Audax ha doblat pràcticament la potència instal·lada a Espanya (+97%) i ha subministrat als seus clients un 82% més d'energia respecte al mateix període del 2020.

En concret, entre els mesos de gener i setembre del present exercici, la companyia ha proveït d'11,4 TWh als seus clients, repartits fonamentalment a Iberia, Hongria, Holanda i Itàlia, i, en menor proporció, a Polònia i Alemanya.

La companyia continua impulsant la seva cartera de generació
En matèria de generació, les instal·lacions operades per Audax han generat 140 GWh des de començament d'any: una xifra lleugerament inferior a la del mateix període de l'any anterior, però en què destaca l'augment de la producció a Espanya en un 15% per el recurs eòlic més gran i per l'aportació en un 14% sobre la producció peninsular de les noves plantes fotovoltaiques posades en marxa.
Des de començament d'any, el grup ha incorporat a la seva cartera 1.968 MW a Espanya, Itàlia i Portugal que preveu posar en marxa en els propers 5 anys.

Destaquen en aquest exercici la connexió a xarxa de 15 MWp de les plantes de Cañamares i Carolines I i II; la imminent entrada en operació de 40 MWp dels projectes de Zarzuela I, II, II i IV a la província de Toledo i d'Alberezas I, II, III i IV, a la província de Guadalajara; i la fase final de construcció de 14,5 MWp dels projectes dels Arenals, El Toconal i Calañas en les properes setmanes.

Nou impuls en matèria ESG 

L'activitat d'Audax segueix orientant-se a més a més en una direcció sostenible, i ha evitat l'emissió de 92,7 milions de tones de CO2 durant els nou primers mesos de l'any.

La responsabilitat corporativa de la companyia s'estén també a les seves dimensions social i de govern corporatiu, i la plantilla integra, per exemple, un 59% de dones. Aquesta diversitat també es veu reflectida al consell d'administració, amb un terç d'integrants femenines.

A més, a la darrera reunió, el Consell d'Administració del grup ha acordat la creació d'un comitè específic en matèria de sostenibilitat (ESG). Audax acumula gairebé una dècada de compromís amb les seves dimensions ESG, des que el 2013 es va adherir a la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, i fins ara ja ha presentat tres Estats d'Informació No Financera (EINF) auditats des de l'any 2019 

Pel que fa a la seva dimensió borsària, el grup va tancar el tercer trimestre de l'any amb una capitalització de 662 milions d'euros, i el mes de maig passat es va incorporar a l'índex MSCI Global Small Cap, que integra empreses cotitzades de petita capitalització borsària de països desenvolupats de tot el món.

Finalment, ia propòsit del debat públic al voltant dels Reials decrets llei 17/2021, 21/2021 i 23/2021, amb afectació en la regulació energètica a Espanya, aquests no han tingut un impacte significatiu als estats financers d'Audax . 
 

Fundat l'any 2000, Audax Renovables és un grup energètic espanyol integrat verticalment que genera energia 100% renovable i subministra electricitat i gas a clients de set països europeus. Actualment, compta amb una cartera de parcs eòlics i fotovoltaics a Espanya, Portugal, Itàlia, França, Polònia i Panamà en operació, en construcció i en diferents fases de desenvolupament que puja a 2.524 MW. En la seva activitat de comercialització, el grup presidit per José Elías Navarro proveeix d'energia renovable i gas més de 544.000 clients a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia, Holanda i Hongria, i lidera el segment pime a Iberia. Audax va començar a cotitzar al mercat secundari espanyol el 2003, i el 2007 va fer el salt al mercat continu, en què va passar a formar part de l'índex IBEX SMALL CAP ® el març de 2020. Actualment, la seva capitalització borsària supera els 600 milions de euros, i compta amb un equip de més de 800 professionals.

Per a més informació, visiteu www.audaxrenovables.com.
 

phone-handsetcrosschevron-down