MENU
Menu

Audax duplica el seu EBITDA el setembre del 2023, superant els 77 milions d'euros

▪ Audax Renovables tanca el tercer trimestre de l'any amb un increment del marge brut del 69% (EUR 174 m) i arriba a un resultat net de 25 milions d'euros comparat amb 2 milions d'euros del mateix període de l'any anterior.

▪ Amb 349 milions d'euros d'efectiu i equivalents, la companyia aconsegueix una reducció del deute financer net del 37% respecte al mateix període de l'any anterior.

13 de novembre del 2023.– Audax Renovables (ADX.MC), grup energètic espanyol integrat verticalment amb generació 100% renovable i subministrament d'electricitat i gas a clients de 7 països europeus, tanca el tercer trimestre del 2023 duplicant el seu EBITDA en relació amb el mateix període de l'exercici anterior, superant els 77 milions d'euros i aconseguint un resultat net de 25 milions d'euros.
La companyia ha aconseguit una millora del marge brut (+69%) fins als 174 milions d'euros, en línia amb els resultats del primer semestre de l'any, consolidant les accions dutes a terme durant els darrers exercicis per incrementar la rendibilitat del negoci.
En comercialització, el volum d'energia subministrada s'ha incrementat (+4%) fins a 10,1 TWh. La companyia manté el focus en el client empresa, principalment a Pime, i com a resultat augmenta el volum d'energia subministrada per punt de subministrament (+10%) fins als 37,2 MWh/CUPS.
La potència instal·lada ha incrementat (+9%) fins als 245 MW i l'energia generada en el període s'ha elevat (+8%) fins als 214 GWh com a conseqüència de la potència fotovoltaica més instal·lada a Espanya.
Audax Renovables ha continuat amb les seves operacions en el desenvolupament, construcció i posada en marxa del seu portfoli de generació, per la qual cosa ha invertit més de 200 milions d'euros en els darrers tres anys majoritàriament amb fons provinents de recursos propis. La companyia compta amb projectes de generació situats a Espanya, França, Polònia, Itàlia, Portugal i Panamà amb projectes en estat molt avançat de tramitació per 126 MWp amb Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) favorable i 373 MWp en estat molt proper al Ready to Build, sumant entre tots dos conceptes 499 MWp, a més dels 26 MWp en construcció i 245 MWp en operació actuals.

Major resultat net amb menor deute financer net
Com a conseqüència de la reducció generalitzada dels preus majoristes d'energia a Europa, amb caigudes més grans del 50% en electricitat i en gas, la companyia reflecteix una reducció dels ingressos d'operacions (-12%) fins als 1.788 milions d'euros. El resultat net de la companyia puja (x10) fins a 25 milions d'euros al tancament de tercer trimestre.
El grup continua focalitzat en el seu objectiu estratègic de reducció de deute i tanca el tercer trimestre amb 293 milions de deute financer net, que representa una reducció de 171 milions respecte dels 464 milions del setembre del 2022.
Aquesta reducció del 37% és fruit dels bons resultats de l'exercici i les accions preses a la companyia per millorar la seva posició de liquiditat.

Major sostenibilitat i més eficiència
El grup manté el compromís ferm amb la sostenibilitat i continua treballant perquè les seves activitats es basen en el desenvolupament sostenible integrant els aspectes d'ESG dins l'estratègia corporativa. Com a mostra del compromís esmentat, el Consell d'Administració va aprovar el Pla Estratègic de Sostenibilitat 2023-2025, que defineix el full de ruta per assolir els objectius de la companyia en matèria d'ESG i complir les obligacions de transparència i informació amb els nostres principals grups interès.
Així mateix, la companyia ha estat qualificada per Morningstar Sustainalytics ESG Rating, com “ESG Low Risk Company” o companyia de baix risc ESG. El rating confirma la posició de lideratge en exercici ESG i reconeix que el risc que el grup pateixi impactes negatius derivats de factors ESG és baix, situant-la al TOP10 de productores i comercialitzadores independents d'energia.

Per a més informació:
Roman
Ginés Cañabate
g.canabate@romanrm.com | (+34) 649 214 470
Patricia González
p.gonzalez@romanrm.com | (+34) 915 915 500

Sobre Audax Renovables
Fundat l'any 2000, Audax Renovables és un grup energètic espanyol integrat verticalment que genera energia d'origen 100% renovable i subministra electricitat i gas, amb presència a 9 països.
Actualment, compta amb una cartera de projectes eòlics i fotovoltaics en operació, en construcció i en diferents fases de desenvolupament a Espanya, Portugal, Itàlia, França, Polònia i Panamà, que arriba als 1,4 GW. En la seva activitat de comercialització, el grup presidit per José Elías Navarro proveeix electricitat i gas a més de 373 mil clients a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia, Holanda i Hongria, i lidera el segment PIME a Espanya com a comercialitzadora independent. Audax va començar a cotitzar al mercat secundari espanyol el 2003, i el 2007 va fer el salt al mercat continu. Actualment forma part dels índexs IBEX Small Cap® i MSCI World Small Cap. La capitalització borsària supera els 500 milions d'euros, i compta amb un equip d'aproximadament 800 professionals.

phone-handsetcrosschevron-down