MENU
Menu

Audax Energía col·labora amb MONA

La Fundació MONA és una entitat sense ànim de lucre que ajuda a la recuperació de primats i lluita contra la utilització de fauna salvatge amb finalitats lucratives.

PER QUÈ UN CENTRE PER A PRIMATS A ESPANYA

Durant molts anys i degut al trànsit il·legal de primats han arribat a Espanya, provinents d'Àfrica, ximpanzés per ser utilitzats en circs i atraccions turístiques. Durant els anys 70 i 80 era molt corrent veure a les costes espanyoles fotògrafs utilitzant ximpanzés per fer-los fotos amb els turistes i guanyar uns diners per això. En l'actualitat la presència del fotògraf amb un ximpanzé ha disminuït considerablement però s'han utilitzat molts altres per criar i utilitzar les seves cries en circs ambulants, zoos, anuncis, xous televisius i altres atraccions.

Aquest problema es repeteix molt sovint a Espanya i Europa i molts ximpanzés són retinguts en pèssimes condicions en col·leccions privades, zoos, circs, i altres parcs d'atraccions. En molts casos es troben sols sense la companyia dels seus congèneres, sense tenir en compte que els ximpanzés són animals socials extremadament intel·ligents.

L'any 2001, el departament de Duanes del Ministeri d'Economia, reconeix el centre de recuperació de primats de la Fundació Mona com a apte per acollir primats provinents del trànsit il·legal i envia el primer grup de ximpanzés, decomissats a un antic entrenador de ximpanzés per a circs. Aquests ximpanzés havien estat malvivint durant més de vuit anys en un camió avariat en unes condicions d'higiene i cures deplorables.

El centre de recuperació de primats és a prop de Girona envoltat de natura, i serveix de llar als primats rescatats i de centre educatiu per conscienciar la població a respectar els animals salvatges.  

Visita la fundació i col·labora!  www.fundacionmona.org

phone-handsetcrosschevron-down