MENU
Menu

Audax Energia i Audax Renovables

La companyia resultant impulsarà el creixement i la rendibilitat gràcies a les sinergies de la integració vertical de les activitats de comercialització i generació d'energies renovables.
Audax Energía és una empresa internacional que està actualment present a 6 països (Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia i Holanda) on desenvolupa activitats de comercialització de llum i gas. Amb una gran trajectòria empresarial, Audax Energía afronta amb il·lusió aquesta nova etapa de creixement que suposa la fusió amb la cotitzada Audax Renovables, amb l'objectiu de comercialitzar i generar energia renovable a tots els països on és present i continuar creixent internacionalment.

Per part seva, Audax Renovables és una companyia cotitzada, present a Espanya, França, Polònia i Panamà, que ha tancat el 2017 amb un benefici de 7,4 milions d'euros. Aquest resultat confirma que amb la presa de control d'Audax Energia l'agost del 2016, Audax Renovables va iniciar un procés d'integració que s'ha consolidat molt positivament i que ha suposat un canvi de tendència clar en els seus resultats.
La fusió de les dues companyies suposarà el naixement d'un gran grup energètic, molt més fort, i donarà lloc a un gran projecte empresarial que uneix la generació d'energia elèctrica i la comercialització de llum i gas. L'objectiu de la fusió és potenciar el creixement, aprofitant les sinergies i la complementarietat de les seves activitats per continuar emprenent nous projectes i seguir creixement. Aquesta fusió impulsarà la trajectòria del Grup Audax les aspiracions del qual passen per consolidar i créixer en totes les línies de negoci tant a nivell nacional com internacional.
Jose Elías, CEO d'Audax Energia, assegura que afronta la fusió amb la il·lusió de liderar un gran grup empresarial que ha vist créixer des de zero, partint d'una petita comercialitzadora de llum el 2009. Actualment s'ha convertit en un gran grup energètic que ha superat els 1.000 milions de facturació, amb presència a 8 països i més de 350.000 clients.

Actualment Audax Renovables gestiona una cartera total en explotació de 185 MW a Espanya, França i Polònia, dels quals 1 MW és fotovoltaic i la resta eòlica. La companyia també participa a la construcció d'un parc eòlic a Panamà de 66MW. La intenció del nou grup Audax és apostar per la diversificació en tecnologies renovables. L'objectiu del Grup Audax és incrementar la capacitat instal·lada en altres tecnologies, com ara la generació fotovoltaica. Aquesta diversificació us permetrà tancar nous acords PPAs (Power Purchase Agreement), la qual cosa us
atorgarà una posició avantatjosa respecte als preus del pool energètic i en consolidarà i enfortirà la posició al mercat energètic.

La sòlida posició financera del grup resultant Audax facilitarà un millor accés al finançament per fer front als nous projectes. El mes de maig passat Audax Energía va revalidar amb una qualificació creditícia BBB- amb tendència estable.
Jose Elías consolidarà la seva posició d'accionista majoritari de la companyia resultant i el compromís amb el Grup Audax és, per tant, indubtable. "El meu compromís amb l'empresa és assumir la responsabilitat de liderar un gran projecte empresarial, amb una gran implicació personal en el que per a mi suposa un gran projecte vital en què estic fermament focalitzat", afirma Jose Elías.

Amb Jose Elías estaran al capdavant del projecte la resta de l'equip directiu actual. Al Grup resultant Audax s'unirà la gran aptitud dels equips directius d'ambdues empreses, una gestió altament professionalitzada que ha permès portar tant Audax Energia com Audax Renovables a la consecució d'uns grans resultats i que continuarà estant al capdavant de la companyia . La mateixa estructura directiva serà l'encarregada de continuar creixent. És sens dubte un equip compromès i professional que suma i que treballa per garantir que el Grup Audax resultant assoleixi grans reptes que permetin tornar al dividend. “La meva intenció és mantenir les meves posicions a la companyia, sempre respectant les condicions establertes pel regulador, i treballar per tornar al dividend en el termini més curt possible, per tal que els accionistes vegin recompensada la seva participació en un gran grup empresarial, amb una forta posició financera i de mercat i unes perspectives importants de creixement futur”, comenta Jose Elías.

La fusió comportarà la integració de les activitats de generació denergia renovable desenvolupades per la Societat Absorbent (Audax Renovables), i les activitats de comercialització denergia desenvolupades per la Societat Absorbida (Audax Energia), un projecte sens dubte amb una gran trajectòria.

phone-handsetcrosschevron-down