MENU
Menu

AUDAX ENERGIA REVALIDA LA QUALIFICACIÓ BBB-

L'agència de qualificació creditícia Axesor ha confirmat la qualificació de BBB- amb tendència estable a Audax, qualificació que va atorgar el 2016 i que acaba de ratificar després de considerar l'evolució de la companyia, la seva fortalesa comercial al segment pimes i la posició aconseguida després de la recent integració amb la comercialitzadora cordovesa Unielèctrica que li ha permès situar-se com a la setena comercialitzadora a nivell nacional. Així mateix, s'ha reconegut que l'adquisició el 2016 de Fersa, ara anomenada Audax Renovables, ha reforçat el posicionament competitiu de la companyia mitjançant les sinergies i els avantatges derivats de la integració vertical de la comercialització i la generació elèctrica.

A nivell financer, la companyia presenta elevats nivells de rendibilitat afavorits pels marges millorats i una situació de solvència correcta, gràcies al seu moderat nivell d'endeutament i la seva capacitat positiva d'atendre les obligacions financeres. Aquests nivells moderats d'endeutament es veuen reflectits en el valor de la ràtio deute financer net EBITDA que ha estat de 2,24x el 2017. Això és especialment rellevant tenint en compte que la companyia ha realitzat importants inversions i adquisicions en l'últim exercici. Així mateix, Audax manté una folgada situació de liquiditat recolzada principalment en una àmplia posició de tresoreria i una flexibilitat financera positiva.

L'estratègia d'internacionalització ha estat un altre dels punts clau a la confirmació del rating. El procés d'internacionalització va començar el 2013 amb l'obertura de la filial de Portugal i en només 5 anys Audax Energía ha aconseguit ser present a 6 països europeus, Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia i Holanda, ocupant una posició destacada a tots ells i presentant elevades ràtios de creixement.

L'empresa compta amb una estructura directiva organitzada, procediments operacionals contrastats i un sistema de reporting que li permet diferenciar-se de la seva competència i operar al mercat d'energia amb elevats nivells de qualitat.

Audax Energía valora molt positivament el manteniment de la qualificació per part d'Axesor, confirmant la solvència i la qualitat creditícia de la companyia de cara a afrontar els seus propers projectes.

phone-handsetcrosschevron-down