MENU
Menu

AUDAX SIGNATURA AMB COX ENERGY EL MAJOR PPA

El passat divendres 16 de març, el grup energètic AUDAX va formalitzar amb COX ENERGY un PPA (per les sigles en anglès, Power Purchase Agreeement) o contracte de compra d'energia a llarg termini, que marcarà una nova fita al mercat energètic mundial d'energies renovables i que es convertirà en el nou referent del mercat energètic europeu, convertint-se en l'acord més gran d'aquest tipus subscrit fins ara per a la compra d'energia produïda amb tecnologia solar fotovoltaica.

Aquest important PPA cobreix un volum total de 660 MW de potència instal·lada, suficient per subministrar uns 1.300 GWh any d'energia renovable o energia verda, equivalent al consum de més de 390.000 llars, que procediran de les instal·lacions de generació solar que desenvoluparà COX ENERGY junt un soci estratègic internacional en diferents ubicacions de la geografia espanyola i de Portugal. El contracte estableix que Cox Energy atendrà la venda d'electricitat acordada amb una potència instal·lada de 495 MWp a Espanya i 165 MWp més a Portugal. Els projectes iniciaran la construcció al llarg d'aquest any i entraran en operació progressivament fins a l'any 2020. El valor total de la inversió superarà els 400 milions d'euros.

Amb aquest contracte AUDAX es consolida com una companyia energètica focalitzada a les energies renovables, que aposta per les energies verdes i netes en un clar compromís amb els seus clients i amb el medi ambient. El PPA signat és el primer d'un pla estratègic, fruit de l'aliança entre AUDAX i COX ENERGY, per desenvolupar projectes de generació fotovoltaica a tots els països europeus on AUDAX té presència (Portugal, Itàlia, França, Alemanya, Polònia i Holanda ). Els 660 MW d'aquest PPA solar posicionen Espanya i Portugal com els països europeus amb més volum d'energia renovable venuda mitjançant aquest tipus d'acords.

Els PPA són acords de compra d'energia a llarg termini, que comencen a proliferar entre els productors d'energies renovables amb les grans corporacions i amb companyies comercialitzadores (offtakers), que aporten estabilitat als fluxos d'ingressos als productors, facilitant el finançament o la “bancabilitat” dels seus projectes. A canvi, els offtakers adquireixen l'energia amb unes condicions econòmiques avantatjoses en relació amb els preus dels mercats majoristes, adquirint un gran avantatge en el cost d'aprovisionament de la seva energia davant dels seus competidors a curt i mitjà termini.

El Grup AUDAX centra principalment les seves activitats en la comercialització d'energia elèctrica i gas, així com en la generació d'electricitat 100% renovable i recentment ha rebut autorització de la CNMC per integrar el seu negoci de comercialització a Espanya amb la companyia cordovesa UNIELÈCTRICA, operació que a cas de fructificar el convertiria en el quart subministrador de pimes a nivell nacional. AUDAX és present a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia, Holanda, França i Panamà, amb un portfoli diversificat i estable de més de 300.000 clients, fet que el converteix en un offtaker idoni per a la subscripció de PPA amb productors.

Cox Energy és una companyia d'energies renovables espanyola, concretament d'energia solar fotovoltaica, que va iniciar la seva activitat el 2014. L'empresa té dues àrees d'activitat: Generació i Comercialització d'energia. A l'àrea de Generació compta amb més de 2.000 MWp en projectes, la producció dels quals està recolzada de manera majoritària per contractes d'energia a llarg termini, tant públics com privats. Aquests projectes estan ubicats a Xile, Mèxic, Espanya i Portugal, on compta amb una important cartera de projectes en desenvolupament i PPA en negociació.

Per tancar aquesta complexa transacció, AUDAX ha comptat amb l'assessorament de Garrigues i COX ENERGY ha comptat amb l'assessorament de les firmes Watson Farley & Williams i Voltiq.

phone-handsetcrosschevron-down