MENU
Menu

La generadora Audax Renovables incrementa el benefici fins als 26,4 milions d'euros en plena pandèmia

La xifra de facturació va assolir els 970 milions d'euros i l'EBITDA s'ha situat als 66,4 milions d'euros

Audax Renovables (ADX.MC), el grup energètic que integra els negocis de generació i comercialització d'electricitat 100% renovable i gas, ha incrementat el benefici l'exercici 2020 i ha assolit la xifra rècord de 26,4 milions d'euros, un 4% superior respecte a l'exercici precedent malgrat la situació de pandèmia en què ens trobem. 

Els avantatges de la integració vertical juntament amb el gir estratègic donat per la companyia el 2020 li han permès tancar l'exercici 2020 amb una facturació de 969 milions d'euros, situant el seu EBITDA als 66,4 milions d'euros.

Respecte al recent anunci emès per la Societat, en relació amb la incorporació al seu portfoli d'una cartera de 1.942 MWp en projectes de generació que es troben en diferents estats de tramitació, el Grup té plena confiança que aquests suposen un canvi de dimensió molt rellevant en la futura estructura d'ingressos, així com pel que fa a compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient, situant la cartera total del Grup en 2.498 MW. Cal destacar que malgrat la difícil conjuntura, el Grup ha estat capaç d'iniciar els treballs de construcció en plena pandèmia de 60 MW pic a les províncies de Guadalajara, Toledo i Huelva.

En relació amb l'activitat de comercialització, el nombre de clients ha crescut un 52% respecte a l'any anterior, situant-se en 515 mil, fet que permet al Grup Audax mantenir-se com la primera comercialitzadora independent de llum al segment PIME a Espanya. Aquest increment en el nombre de clients ha permès al Grup incrementar l'energia subministrada en un 6% superior respecte a l'exercici anterior i se situa en 10,5 TWh. Tot això malgrat afrontar un exercici extremadament complicat derivat dels impactes de la COVID-19, cosa que ha provocat una caiguda en els ingressos com a conseqüència del descens de la matèria primera i un menor consum dels clients. Tot i així, la Societat encara va tenir la capacitat d'entrar al mercat hongarès amb l'adquisició del 100% de la societat E.ON EnergiakereskedelmiKft., comercialitzadora d'electricitat.

A la difícil i complexa situació generada per la pandèmia de la COVID-19, Audax ha aconseguit la fita d'emetre la suma de 325 milions d'euros en bons verds i bons convertibles. En paraules de José Elías, president i accionista majoritari, “estem orgullosos de destacar que aquesta situació no ha suposat cap impacte sobre les estratègies d'inversió i finançament del Grup, fins al punt que s'han emés bons verds i bons convertibles. És més, la posició de caixa disponible arriba a nivells mai vistos, cosa que ens permet tenir més múscul financer i afrontar amb més tranquil·litat les inversions compromeses en els propers anys en projectes de generació.”. 

A més del que hem comentat anteriorment, i de l'increment d'emissions de deute, la Societat manté el nivell d'endeutament ja que la ràtio DFN/Ebitda se situa per sota de 3x, tot i tenint en compte les emissions de bons verds i bons convertibles anunciats pel Grup a la segona meitat de l'exercici 2020.

Derivat d'aquesta solidesa financera, aquest exercici 2021 Audax torna a tenir la intenció de repartir un dividend de 10 milions d'euros amb càrrec als resultats del 2020, sempre que les circumstàncies ho permetin, tenint en compte que l'any passat es va tenir de cancel·lar el repartiment de dividend com a conseqüència de la situació sobrevinguda provocada per la COVID-19. 

Aquests resultats, tenint en compte les circumstàncies tan inusuals que s'han hagut d'afrontar per la societat en general, i que encara s'estan afrontant, suposen una millora en totes les variables i situen la companyia energètica en una posició òptima per seguir amb la seva pla estratègic.

 

Sobre Audax Renovables 
 
El Grup és el resultat de la fusió per absorció entre Audax Renovables, SA i la seva matriu, Audax Energía, SA, donant lloc a un grup energètic les activitats del qual se centren en la producció d'energia 100% renovable, així com en el subministrament d'electricitat 100% renovable i gas.
 
Fundada l'any 2000, l'any 2003 Audax Renovables comença a cotitzar al mercat secundari de la Borsa de Barcelona i l'any 2007 s'inclou la seva cotització al SIBE de la borsa de Madrid. Actualment, cotitza al Mercat Continu espanyol sota la denominació (ticker) ADX.MC, i s'ha incorporat a l'índex IBEX SMALL CAP® el 23 de març de 2020.

Som el Grup energètic líder en el segment PIME a Espanya, garantint un subministrament eficient de l'energia comercialitzada a través d'un procés d'integració vertical amb l'activitat de generació renovable, amb una sòlida posició financera, i preparat per encapçalar la transició energètica mercat europeu.
 
El Grup gestiona una cartera de projectes de generació en operació de 91 MW a parcs eòlics a Espanya, França i Polònia. Addicionalment, té 66 MW eòlics en construcció a Panamà. Així mateix, compta amb una cartera de projectes fotovoltaics en construcció de 59 MWp i compta amb un portfoli fotovoltaic de 2.282 MWp en diferents fases de desenvolupament ubicat a Espanya, Portugal i Itàlia. 

Audax Renovables, en la seva activitat de comercialització d'electricitat 100% renovable i gas, és present a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia, Holanda i Hongria, sumant més de 515 mil clients i 10,5 TWh subministrats el 2020.

Per a més informació visiteu www.audaxrenovables.com / www.audaxrenovables.es

 

Descarrega la notícia en pdf
 

phone-handsetcrosschevron-down