MENU
Menu

Audax Renovables llança la seva primera emissió de Bons Verds per a la construcció de 40 MW fotovoltaics

Aquesta primera emissió de bons verds puja a un total de 20 milions d'euros que es destinaran a la construcció de vuit parcs fotovoltaics

Audax Renovables (ADX.MC), el grup energètic que integra els negocis de generació i comercialització d'electricitat 100% renovable, ha llançat la primera emissió de bons verds per un import de 20 milions d'euros.

Aquesta operació, la primera emissió de bons verds de la Societat per l'import referit més amunt, s'emmarca dins del programa de renda fixa de bons registrat al Mercat Alternatiu de Renda Fixa (“Programa de Bons del MARF”), per un import nominal màxim de 400 milions d'euros, que la Societat va registrar el mes de juliol passat. Aquest Programa permet qualificar i considerar les emissions com a bons verds, d'acord amb el Marc Normatiu de Referència per a Finançament Verd que la companyia va aprovar el mes de juny passat, i que va ser qualificada per l'expert independent, Vigeo Eiris, complint amb els requeriments establerts per l'Associació Internacional de Mercats de Capitals (ICMA), i obtenint el nivell més alt de garantia en la seva qualificació.

Aquesta primera emissió de bons verds que realitza Audax Renovables ascendeix a un import de 20 milions d'euros, que tindran un venciment de 2 anys i aniran destinats a la construcció de 8 plantes de generació d'energia fotovoltaica, 4 localitzades a Toledo (La Zarzuela I, La Zarzuela II, La Zarzuela III i La Zarzuela IV) i amb una capacitat de 5 MW cadascuna, i les altres 4 ubicades a Guadalajara (Les Alberizas I, Les Alberizas II, Les Alberizas III i Les Alberizas IV) també tindran una capacitat de 5 MW cadascuna, totalitzant 40 MW.

Cal destacar que Audax Renovables compta amb tots els permisos per iniciar la construcció en les properes setmanes de les esmentades plantes. En total, aquestes plantes generaran 65 GWh/any, que equival al consum anual de més de 19.000 llars.

Aquesta operació confirma la forta aposta d'Audax Renovables pel creixement de la seva activitat de generació d'energia renovable, així com l'alineació de la seva estratègia financera amb la missió i els valors de sostenibilitat mediambiental del Grup Audax Renovables.

L'assessor registrat designat per a l'operació és PKF Attest Servicios Empresariales, SL, l'agent de pagaments és Banco de Sabadell, SA i l'entitat col·locadora Haitong Bank, SA, Sucursal a Espanya. L'assessor legal de l'operació ha estat J&A Garrigues, SLP

Aquesta emissió ha suscitat un gran interès entre els inversors, tant entre aquells que regularment adquireixen bons de la companyia com entre inversors internacionals que exigeixen la qualificació de “verd” en aquests bons, especialment tenint en compte que aquesta ha estat la primera emissió feta per Audax Renovables complint els estrictes requeriments necessaris per poder ser qualificats com a tal.

Sobre Audax Renovables

Audax Renovables és el resultat de la fusió entre la pròpia Audax Renovables i la seva matriu, Audax Energía, donant lloc a un grup energètic les activitats del qual se centren en el subministrament d'electricitat 100% renovable i gas, així com en la producció d'energia 100% renovable.

Actualment, cotitza al Mercat Continu espanyol sota la denominació (ticker) ADX.MC, i s'ha incorporat a l'índex IBEX SMALL CAP® el 23 de març de 2020.

Som el Grup energètic líder en el segment PIME a Espanya, garantint un subministrament eficient de l'energia comercialitzada a través d'un procés d'integració vertical amb el segment de la generació renovable, amb una sòlida posició financera, i preparat per encapçalar la transició energètica a el mercat europeu.

El Grup opera en dues activitats de negoci diferenciades: comercialització i generació. A la seva divisió de comercialització d'electricitat i gas, és present a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia i Holanda, sumant més de 365 mil clients.

D'altra banda, la divisió de generació gestiona una cartera total en explotació de 91 MW a Espanya, França i Polònia a parcs eòlics. A més, compta amb una cartera en desenvolupament de 320 MW fotovoltaics a Espanya, així com amb un projecte eòlic en construcció a Panamà de 66 MW.

phone-handsetcrosschevron-down