MENU
Menu

Audax Renovables manté la seva valoració d'Investiment Grade (BBB-)

EthiFinance Ratings, anteriorment Axesor Ratings, valora positivament el perfil de negoci de la companyia, fonamentat en una situació favorable del sector d'utilities associades a energies renovables, una creixent diversificació geogràfica i de clients, així com els consolidats avantatges competitius derivats del seu recent acord de Market Access amb Shell Energy. 

L'agència valora també de manera positiva la capacitat de la companyia de presentar una rendibilitat favorable en un entorn complex i el compromís i la implicació del seu accionista majoritari. 

Audax Renovables (ADX.MC), grup energètic espanyol integrat verticalment que genera i subministra electricitat 100% renovable i gas amb presència a 9 països, manté la seva valoració d'Investiment Grade (BBB-) qualificat per EthiFinance Ratings, l'antiga Axesor, fonamentat principalment a el seu posicionament competitiu consolidat actual, així com un accionariat compromès amb el creixement i la diversificació del negoci. 

L'agència de qualificació valora positivament que el perfil de negoci d'Audax es veu beneficiat per una situació favorable del sector d'utilities associades a energies renovables, a la qual cosa se suma l'elevada diversificació de cartera de clients i la creixent diversificació geogràfica. Destaca també els avantatges competitius del recent acord signat amb Shell Energy Europe, que ha de contribuir a la millora de les ràtios de palanquejament.

A l'àmbit financer, EthiFinance Ratings considera que, en un exercici marcat per l'alta volatilitat dels preus de l'energia i un entorn macroeconòmic complex, és destacable la millora en la gestió del circulant, que ha permès elevar a la companyia el flux de caixa d'explotació fins a €151,2 M. L'agència valora positivament la capacitat d'Audax per presentar una rendibilitat favorable segons les circumstàncies actuals del mercat.  

El grup presenta uns instruments financers líquids que els atorguen una posició molt favorable de liquiditat global amb què atendre les seves exigències financeres. En aquest sentit, segons explica l'agència de qualificació, Audax presenta una liquiditat favorable en comparar les fonts de fons disponibles amb l'ús previst de fons, així com un perfil de refinançament apropiat.

EthiFinance valora en la seva qualificació el suport i la implicació de l'accionista majoritari d'Audax, la posició del 7,5% d'un dels family offices de referència al mercat espanyol (Grup Majoral) i un equip directiu amb experiència demostrada en la creació de valor de la companyia.

Per part seva, la valoració favorable de la cartera de projectes i perspectives positives de generació de benefici són vistes per l'agència de qualificació com les principals palanques amb què incrementar els nivells de solvència.

Sobre Audax Renovables

Fundat a l'any 2000, Audax Renovables és un grup energètic espanyol integrat verticalment que genera 100 % energia d'origen renovable i subministra electricitat i gas a clients de 7 països europeus.

Actualment, compta amb una cartera de parcs eòlics i fotovoltaics a Espanya, Portugal, Itàlia, França, Polònia i Panamà en operació, construcció i en diferents fases de desenvolupament que supera 1GW. En la seva activitat de comercialització, el grup presidit per José Elías Navarro proveeix d'energia renovable i gas aproximadament 380.000 clients a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia, Holanda i Hongria, i lidera el segment pime a Iberia. Audax va començar a cotitzar al mercat secundari espanyol el 2003, i el 2007 va fer el salt al mercat continu. Actualment, forma part de l'índex IBEX SMALL CAP ®. La capitalització borsària arriba als 500 milions d'euros, i compta amb un equip de 800 professionals.
 

phone-handsetcrosschevron-down