MENU
Menu

Audax se situa com el primer grup energètic independent a Portugal

La companyia potencia la seva activitat de generació a Portugal adjudicant-se 157 MW de potència solar fotovoltaica a la subhasta solar celebrada el mes d'agost

Audax Renovables (ADX.MC), el grup energètic que integra els negocis de generació i comercialització d'electricitat 100% renovable, s'ha adjudicat a la subhasta solar de Portugal celebrada els dies 24 i 25 d'agost 157 MW de potència solar fotovoltaica; segona companyia que més potència ha guanyat a la subhasta. Concretament, Audax s'ha adjudicat 99 MW del Lot 1, situat a Alentejo, i 58 MW del lot 4, situat a Algarve, tots dos sota la modalitat de compensació al sistema elèctric nacional per ús de la xarxa. Es tracta de projectes sense sistema d'emmagatzematge amb bateries, les dates de les quals estimades RTB i COD són l'any 2023 i 2024 respectivament.

Així mateix, Audax ha adquirit la comercialitzadora portuguesa PH Simples, donant així un impuls al seu creixement i posicionament al mercat portuguès. Amb aquesta adquisició, Audax se situa com el primer grup energètic independent al mercat elèctric de Portugal amb més de 23.000 clients, un volum d'energia subministrada de 1,2 TWh/any i una facturació total 175 milions d'euros. L?EBITDA d?Audax Portugal després d?aquesta operació supera els 6 milions d?euros. A això cal afegir-hi una potència de generació pròpia de 230 MW d'energia renovable.

Aquestes dues operacions reafirmen l'aposta del grup energètic Audax per la generació d'energia renovable a Portugal i per posicionar-se com un grup de referència al mercat energètic lusità. 

Audax es proposa continuar creixent al mercat energètic portuguès, tant en generació d'energia renovable com en comercialització, especialment en el segment PIMEs, on actualment ja posseeix una rellevant posició en el mercat. Els excel·lents resultats de la companyia i un equip altament professionalitzat avalen les previsions de creixement.

En els darrers 2 anys, Audax ha polvoritzat tots els rècords de creixement a Portugal, en gran part gràcies al reforç del seu equip directiu amb la incorporació de Marc Farriol com a Country Manager d'Audax a Portugal. Marc Farriol és un directiu jove que es va incorporar a la companyia i va anar creixent professionalment fins a assolir les seves responsabilitats actuals. La confiança dipositada en ell per part de la Direcció d'Audax Renovables li ha permès situar Audax com la 6a companyia al mercat elèctric portuguès, només per darrere dels grans grups energètics tradicionals, i que ja compta amb una plantilla de 60 empleats.

A nivell global, el Grup Audax continua amb el seu full de ruta quant a la consecució dels objectius per al 2022 d'augmentar la cartera de clients de 305.000 a 500.000 i de subministrar un total de 15 TWh d'energia. A més, preveu superar els 1.500 milions d'euros en ingressos, situar l'EBITDA per sobre dels 100 milions d'euros i reduir-ne el palanquejament financer, tot això, amb l'objectiu d'optimitzar els recursos del grup, per tal de crear valor per als accionistes .

Sobre Audax Renovables 
 
Audax va entrar al mercat energètic portuguès el 2013 creant la seva primera filial fora d'Espanya. La companyia ha mantingut forts nivells de creixement durant aquests 7 anys i ara aposta fermament per la seva activitat de generació denergia 100% renovable al país lusità.

Actualment, cotitza al Mercat Continu espanyol sota la denominació (ticker) ADX.MC, i s'ha incorporat a l'índex IBEX SMALL CAP® el 23 de març de 2020.

El Grup opera en dues activitats de negoci diferenciades: comercialització i generació. A la seva divisió de comercialització d'electricitat i gas, és present a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia i Holanda, sumant més de 365 mil clients.

D'altra banda, la divisió de generació gestiona una cartera total en explotació de 91 MW a Espanya, França i Polònia a parcs eòlics. A més, compta amb una cartera en desenvolupament de 320 MW fotovoltaics a Espanya, així com amb un projecte eòlic en construcció a Panamà de 66 MW.
 

phone-handsetcrosschevron-down