MENU
Menu

Audax Renovables aconsegueix ratificar la seva valoració d'Investiment Grade (BBB-) atorgada per Axesor

La companyia ha obtingut valoració BBB- malgrat l'actual conjuntura derivada de l'alerta sanitària causada pel COVID-19

Audax Renovables (ADX.MC), el grup energètic que integra els negocis de comercialització i de generació d'electricitat 100% renovable, ha aconseguit mantenir la seva valoració d'Investiment Grade (BBB-). Axesor ha valorat especialment el Pla de Contingència que la companyia ha presentat davant d'aquesta excepcional situació provocada per l'alerta sanitària causada pel COVID-19. El Pla de Contingència està desenvolupat per mitigar el possible impacte que pogués resultar en el negoci, per mantenir la sòlida posició financera de la companyia, així com la liquiditat i el perfil creditici. Aquest Pla preveu mantenir la solvència financera d'Audax Renovables fins i tot als escenaris més pessimistes que aquesta alerta sanitària pugui provocar. 

Aquesta ratificació de la qualificació s'ha basat en una anàlisi de les principals magnituds financeres i una avaluació de les dades de negoci d'Audax Renovables, destacant el seu posicionament al mercat energètic, on se situa com la 10a companyia al mercat lliure i primera independent al segment pime a Espanya. A això cal afegir-hi els efectes positius derivats de la diversificació geogràfica que limita el risc de concentració del negoci, estant present en els negocis de comercialització i/o generació a Espanya, Portugal, França, Itàlia, Alemanya, Holanda i Polònia.

Aquesta posició competitiva s'estima que es veurà reforçada per la firma recent d'acords PPA (Power Purchase Agreements), que situen el grup Audax com un off-taker de referència. Aquests acords energètics contribuiran a millorar el preu de compra de l'energia per part d'Audax Renovables ia consolidar la seva posició de lideratge al segment pime. Això situa el Grup Audax en una excel·lent posició en una indústria commodity que tendeix cap a la concentració i en què pot resultar un important actor.

Axesor ha valorat així mateix que Audax Renovables té una estructura de propietat compromesa i amb una alta implicació en el negoci, així com una llarga experiència al mercat i una adequada capacitat financera. El creixement sòlid de la xifra de negoci, acompanyat d'unes rendibilitats operatives positives, ha propiciat un avanç significatiu de la seva estructura financera durant el 2019, complint amb els seus objectius de despalanquejament

La ratificació del rating d'Audax Renovables suposa un nou reconeixement, al qual cal sumar el que ja va rebre el passat dia 23 de març en ser incorporada a l'IBEX SMALL CAP® gràcies a les seves possibilitats de creixement i rendibilitat tant a nivell nacional com internacional. que la converteix en un valor de referència per a inversors.
 

phone-handsetcrosschevron-down