MENU
Menu

Audax amortitza més de 100 milions d'euros del deute

Audax Renovables (Audax) ha procedit durant l'última setmana de juliol a reduir més de 100 milions d'euros del deute. Part dels fons necessaris amb aquesta finalitat s'han obtingut mitjançant la transmissió de dues instal·lacions de generació d'energia renovable amb una capacitat instal·lada total de 58,6 MW. Així mateix, la companyia ha amortitzat el primer bo emès el 2014 per 21 milions d?euros. Aquestes actuacions s'emmarquen dins l'objectiu de reducció de deute del grup i en línia amb l'estratègia de rotació d'actius emprès per la companyia, objectius presentats per la Societat el dia de l'Inversor el mes de maig passat.

En aquesta primera fase s'ha transmès el parc eòlic de Mudéfer, situat a Tarragona, amb una capacitat instal·lada de 57,6 MW, així com el parc fotovoltaic situat a Castelló, amb una capacitat instal·lada de 1,0 MW. 

Paral·lelament, el grup està avançant en el desenvolupament de diferents projectes fotovoltaics adquirits recentment per 320 MW, dels quals 59 MW es troben en fase molt avançada per iniciar la construcció. Per això, Audax compta amb un acord marc amb Banc Sabadell per al seu finançament mitjançant la modalitat project finance.

Aquesta mateixa setmana, Audax ha amortitzat 21 milions d'euros corresponents al primer bo emès per la companyia el 2014. L'objectiu del grup és reduir de manera molt significativa el seu deute per situar la ràtio deute financer net/Ebitda en 1,5x a finals del 2022.

L'evolució ascendent del seu negoci, tant a Espanya com a nivell internacional, l'elevada generació de caixa, l'increment dels marges, així com la rotació d'actius esmentada són les palanques en què el Grup sustenta els bons resultats. L'increment de marge ha estat possible gràcies als acords PPA de compra d'energia a llarg termini a preus més competitius que els del mercat ia la generació d'energia renovable de les instal·lacions. Durant el primer trimestre del 2019, Audax Renovables ha aconseguit incrementar la xifra de negoci un 54% i ha doblat l'EBITDA respecte al mateix període de l'any anterior, tendència que es preveu es mantingui durant tot l'exercici.

El Grup, en aquesta nova etapa de creixement, continua amb el seu full de ruta quant a l'assoliment dels objectius per al 2022 d'augmentar la cartera de clients de 305.000 a 500.000 i un subministrament total d'energia de 15 TWh. A més, preveu superar els 1.500 milions d'euros en ingressos, triplicar l'actual EBITDA i reduir-ne el palanquejament financer, tot això, amb l'objectiu d'optimitzar els recursos del grup, per tal de crear valor per als accionistes.

phone-handsetcrosschevron-down