MENU
Menu

Audax Renovables canvia de dimensió i incorpora prop de 2.000 MW fotovoltaics

El Grup avança en el full de ruta per convertir-se en referent en la generació d'energies renovables i impulsa la cartera total de projectes fins a situar-la en 2.498 MW

Audax Renovables (ADX.MC), el grup energètic que integra els negocis de generació i comercialització d'electricitat 100% renovable i gas, suma una fita històrica a la seva estratègia, enfocant tots els seus esforços i recursos en l'activitat de generació, a la qual incorpora 1.942 MWp fotovoltaics a la cartera de generació d'energia renovable. 

El Grup ha aconseguit un acord de compra per incorporar al seu portfoli de generació un conjunt de projectes que sumen fins a 1.942 MWp, que s'aniran desenvolupant i engegant al llarg dels propers mesos. Cal destacar que la titularitat dels projectes s'anirà incorporant al perímetre d'Audax Renovables en les properes setmanes, tenint aquests megawatts compromesos en exclusiva. 

Amb aquest acord, el Grup fa un gir de 360 graus a la seva estratègia, suposant un canvi de dimensió molt rellevant en la seva futura estructura, quant a ingressos i compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient, fent un pas de gegant i centrant els seus esforços més que mai en lactivitat de generació denergia 100% renovable.

L'acord de compra en exclusiva dels 1.942 MWp esmentats s'ha aconseguit amb el Grup Excelsior Times, titularitat de José Elías. Com a operació vinculada, ha comptat amb les preceptives aprovacions de tots els òrgans de govern d'Audax Renovables, que s'han recolzat en una fairnes opinion i valoració dels projectes, realitzada per Ernst & Young Espanya com a expert independent, i que, en funció del grau d'avenç de cadascun dels projectes esmentats, la valora en conjunt en 102 milions d'euros. La forma de pagament d'aquesta transacció s'ha establert en efectiu o bé per compensació de crèdits que Audax Renovables té a favor seu amb el Grup Excelsior.

Amb aquesta operació, Audax Renovables compta amb un dels pipelins amb més qualitat del sector, en situar els seus projectes en aquelles zones amb millor recurs en les tecnologies en què és present, eòlica terrestre i fotovoltaica. Aquest fet és de gran rellevància, atès que ambdues tecnologies i les seves localitzacions suposaran un increment dels nivells de facturació i EBITDA del Grup. 

La distribució geogràfica dels projectes adquirits situa la seva ubicació a Espanya, Itàlia i Portugal, mercats estratègics del Grup on ja es troba l'activitat de comercialització de diferents societats, que compta amb àmplia experiència en els seus mercats respectius i que servirà per a seguir proveint denergia verda a tots els seus clients. La totalitat dels projectes incorporats es troben ubicats en immillorables localitzacions amb alta radiació solar. 

Concretament, s'incorporen a la cartera (veure annex):
- 1.140 MWp a Espanya, amb projectes que ja disposen de punts de connexió a la xarxa i disponibilitat de terrenys, a més de l'admissió a tràmit de l'autorització administrativa prèvia d'acord amb el RD 23/2020; 
- 601 MWp a Portugal, part dels quals, en concret 204 MWp, procedeixen de projectes amb connexió a la xarxa segons la subhasta celebrada el mes d'agost passat; i, 
- 201 MWp a Itàlia, amb disponibilitat de terrenys i connexió pràcticament íntegrament. 

L'energia que produeixin en un futur aquests projectes fotovoltaics serà objecte de contractes de compra d'energia (Power Purchase Agreement o PPA) a la divisió de comercialització de la pròpia Audax Renovables. D'aquesta manera, els projectes tenen assegurada la seva retribució per la venda d'energia, cosa que farà que Audax Renovables no participi en les properes subhastes convocades a Espanya aquest mateix mes de gener per a la consecució d'aquesta retribució.

Tal com va declarar recentment José Elías, president del Consell d'Administració, “el Grup està enfocant tots els seus esforços en el canvi d'estratègia que estem seguint els darrers mesos, a convertir-nos en una companyia totalment integrada el core business de la qual és l'activitat de generació d'energia 100% renovable, que ens permetrà comercialitzar aquesta energia verda als nostres clients”.

En la recent emissió de Bons Verds informada al mercat, la Companyia es comprometia a instal·lar 750 MWp a l'any durant els propers 5 anys, fet que sumaria 3.750 MWp en aquest període, reforçant així l'expansió corporativa del Grup en la producció d'energia renovable. Amb aquest acord, Audax s'acosta a passos de gegant cap a aquest objectiu, ja que els MW's continuaran incrementant-se gradualment al llarg del present exercici i següents, d'acord amb l'estratègia del Grup.

Audax Renovables té, dins d'aquesta nova estratègia d'impuls de l'activitat de generació, el compromís fidel de mantenir informat el mercat permanentment sobre els avenços de l'estat dels projectes incorporats en un exercici de transparència continuat. En aquest sentit, el Grup ha actualitzat els continguts de la seva pàgina web incorporant-hi els detalls dels projectes esmentats a partir d'ara (www.audaxrenovables.com).

Fruit d'aquest exercici i d'aquesta nova estratègia, i com a reconeixement a aquesta tasca, s'ha sumat recentment un nou accionista rellevant, Global Portfolio Investments, SL, que donarà estabilitat a l'accionariat, mentre que el president i accionista majoritari consolida el seu compromís de dilució de la seva participació a Audax, conservant el control del voltant del 70% de l'accionariat. L´entrada d´un nou soci s´ha produït en un moment especialment rellevant per a la companyia, amb una aposta seriosa i forta en noves àrees de futur entre les quals destaca l´aposta per la fotovoltaica, que es projecta com un dels recursos d´energia renovable de més futur a nivell mundial, especialment després de la crisi del COVID-19, on l'accent de la recuperació econòmica europea està posat a les energies renovables.

Sobre Audax Renovables 
 
El Grup és el resultat de la fusió per absorció entre Audax Renovables, SA i la seva matriu, Audax Energía, SA, donant lloc a un grup energètic les activitats del qual se centren en la producció d'energia 100% renovable, així com en el subministrament d'electricitat 100% renovable i gas.
 
Fundada l'any 2000, l'any 2003 Audax Renovables comença a cotitzar al mercat secundari de la Borsa de Barcelona i l'any 2007 s'inclou la seva cotització al SIBE de la borsa de Madrid. Actualment, cotitza al Mercat Continu espanyol sota la denominació (ticker) ADX.MC, i s'ha incorporat a l'índex IBEX SMALL CAP® el 23 de març de 2020.

Som el Grup energètic líder en el segment PIME a Espanya, garantint un subministrament eficient de l'energia comercialitzada a través d'un procés d'integració vertical amb l'activitat de generació renovable, amb una sòlida posició financera, i preparat per encapçalar la transició energètica mercat europeu.
 
El Grup gestiona una cartera de projectes de generació en operació de 91 MW a parcs eòlics a Espanya, França i Polònia. Addicionalment, té 66 MW eòlics en construcció a Panamà. Així mateix, compta amb una cartera de projectes fotovoltaics en construcció de 60 MWp i compta amb un portfoli fotovoltaic de 2.281 MWp en diferents fases de desenvolupament ubicat a Espanya, Portugal i Itàlia. 

Audax Renovables, en la seva activitat de comercialització d'electricitat 100% renovable i gas, és present a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia, Holanda i Hongria, sumant més de 515 mil clients i 15 TWh subministrats el 2020.

Per a més informació visiteu www.audaxrenovables.com / www.audaxrenovables.es
 

phone-handsetcrosschevron-down