MENU
Menu

Audax Renovables dobla la seva al 1er Trimestre

Audax Renovables (ADX.MC) gestiona de manera conjunta els negocis de comercialització i de generació d'electricitat 100% renovable, optimitzant la integració vertical duta a terme. El grup ha tancat el primer trimestre del 2019 amb increments destacats tant en la xifra d'EBITDA com en la de facturació respecte al mateix període de l'any anterior.

Pel que fa al resultat net, els 1,6 milions d'euros suporten, entre d'altres, l'amortització de l'immobilitzat intangible associat a les adquisicions el 2018 d'Unialèctrica a Espanya i de Main Energie el 2017 a Holanda per un import total de 3,3 milions d'euros.

La incorporació de la comercialitzadora cordovesa Unielèctrica al grup consolidat l'abril del 2018 es veu reflectida en l'evolució del compte de resultats entre els dos exercicis, en no estar consolidada el primer trimestre del 2018.

Pel que fa a la divisió de comercialització, la positiva evolució de la companyia tant a Espanya, especialment recolzada per la incorporació d'Unialèctrica, com a la resta d'Europa, principalment impulsada pel creixement de Polònia i Alemanya, han contribuït a fer que els ingressos de explotació shagin incrementat un 54,6%.

Al tancament del primer trimestre del 2019, Audax compta amb 308.300 punts de subministrament actius, un 42,5% més que en el mateix període del 2018. Els subministraments d'electricitat suposen un 79,3% del total, mentre que els subministraments de gas representen el 20,7% del total del grup.

Respecte a la divisió de generació, s'han incrementat els ingressos atribuïbles principalment a un recurs eòlic esdevingut més gran, amb un 10% d'increment de producció global, ia un preu mitjà més alt dels mercats respecte al mateix període de l'any anterior, especialment Espanya i Polònia. .

Els bons resultats, la solvència financera i les perspectives de futur han permès que l'agència de qualificació Axesor hagi atorgat a Audax Renovables la valoració d'Investiment Grade (BBB- amb perspectiva estable).

A tancament de mercat d'ahir, l'acció d'Audax Renovables va cotitzar a 2,10 €/acció i s'ha revalorat un 50% durant el període.

phone-handsetcrosschevron-down