MENU
Menu

Audax Renovables emet pagarés per 65 milions d'euros obtenint una sobre demanda del 130%

La companyia valora molt positivament l‟aval rebut per part de l‟ICO i l‟impuls per part del MARF

Audax Renovables (ADX.MC), el grup energètic que integra els negocis de generació i comercialització d'electricitat 100% renovable, ha fet una emissió de pagarés per 65 milions d'euros i ha rebut una demanda de 84 milions d'euros, cosa que ha obligat a efectuar un important prorrateig. 

El programa de pagarés d'Audax Renovables disposa d'un límit de 200 milions d'euros de què s'ha disposat un 65%, un percentatge que la companyia considera òptim per assolir els seus objectius de futur. Els terminis d'aquesta emissió han estat de fins a 24 mesos, havent rebut sobre demanda a tots els trams, i amb un cost que ha arribat a ser al 0,8%. 

Aquesta operació ha rebut l'aval de l'ICO (Institut de Crèdit Oficial), cosa que valora Audax Renovables com un suport molt positiu i com un pilar fonamental per a l'èxit de l'emissió. Així mateix, la companyia destaca l'excel·lent col·laboració i la flexibilitat aportades pel MARF (Mercat Alternatiu de Renda Fixa) per facilitar l'operació. Aquesta estreta col·laboració entre Audax Renovables, l'ICO i el MARF han contribuït fermament a l'excel·lent acollida que l'emissió ha tingut al mercat. 

Audax Renovables confirma que aquesta emissió de pagarés contribuirà a reforçar la liquiditat de la companyia i li permetrà cobrir tots els seus compromisos de tresoreria fins al mes de juny del 2021 sense necessitat de fer noves emissions. D'aquesta manera, la companyia podrà mantenir una elevada posició de caixa addicional per emprendre futures inversions en generació d'energia 100% renovable i estar atenta davant de noves oportunitats de mercat.

Recentment Audax Renovables ha realitzat importants operacions tant a l'àmbit de la generació d'energia renovable (amb la primera emissió de bons verds per a la construcció immediata de 8 parcs fotovoltaics a Toledo i Guadalajara) com a l'àmbit de la seva internalització amb l'entrada a Hongria (mitjançant l'adquisició de l'empresa E.ON Energiakereskedelmi Kft.) i amb la compra de la comercialitzadora portuguesa PH Simples que ha situat Audax com la 6a companyia al mercat elèctric portuguès, només darrere dels grans grups energètics tradicionals.

Audax Renovables manté una excel·lent evolució del seu negoci, tant en generació com en comercialització d'electricitat 100% renovable, i aviat publicarà els resultats del primer semestre del 2020.

A nivell global, el Grup Audax continua amb el seu full de ruta quant a la consecució dels objectius per al 2022 d'augmentar la cartera de clients fins als 500.000 i de subministrar un total de 15 TWh d'energia. A més, preveu superar els 1.500 milions d'euros en ingressos, situar l'EBITDA per sobre dels 100 milions d'euros i reduir-ne el palanquejament financer. Tot això amb l'objectiu de potenciar-ne el creixement, optimitzar-ne els recursos i crear valor per als accionistes.
 

phone-handsetcrosschevron-down