MENU
Menu

Audax Renovables es blinda davant els efectes de la COVID-19

Audax Renovables tanca el primer trimestre del 2020 amb un increment del marge brut del 3,2% i un benefici d'1,4 milions d'euros

Audax Renovables (ADX.MC), el grup energètic que integra els negocis de comercialització i de generació d'electricitat 100% renovable, presenta els resultats del primer trimestre del 2020 emmarcats en les circumstàncies excepcionals provocades per la COVID-19. La companyia, davant d'aquestes circumstàncies, es va anticipar elaborant un pla de contingència dirigit a mitigar el possible impacte amb l'objectiu de mantenir la sòlida posició financera, així com la liquiditat i el perfil creditici.

Audax tanca el primer trimestre del 2020 amb uns ingressos de les operacions de 234 milions d'euros, per sota de l'exercici anterior a causa, principalment, dels factors següents: un preu més baix de l'energia a Espanya, i un 37% és menor al mateix període del any anterior en el cas de l'energia elèctrica i un 53% menor en el cas del mercat gasista; una baixada de la demanda a nivell europeu per una climatologia més càlida; i, a l'efecte de la sortida del perímetre de les tres plantes de generació venudes a l'exercici 2019.

No obstant això, a causa d'una millora en la gestió dels seus aprovisionaments, la companyia ha incrementat el seu marge brut en un 3,2% respecte al mateix període de l'exercici anterior, situant-se el mateix en un 13% sobre la xifra de negocis, davant del 10% a mateix període de l'any anterior.

Per fer front als possibles efectes derivats de la COVID-19, Audax Renovables ha registrat una dotació extraordinària per insolvències de 3,3 milions d'euros, amb motiu del pla de contingència elaborat a aquest efecte sota criteris conservadors, cosa que ha de permetre a Audax Renovables blindar-se per a la totalitat del present exercici.

L'EBITDA en aquest període s'ha situat a 12 milions d'euros i ha tancat amb un benefici net d'1,4 milions d'euros. A efectes comparatius, sense tenir en compte l'efecte COVID-19 i les desinversions de les plantes de generació a l'exercici anterior, l'EBITDA s'hagués situat als 20,6 milions d'euros, un 43% superior al primer trimestre de l'any anterior, i el resultat net a 6,8 milions d'euros.

Al tancament del primer trimestre del 2020, Audax Renovables compta amb més de 365.000 punts de subministrament actius, un 19% més que en el mateix període del 2019. L'increment en el nombre de clients ha permès esmorteir en part tant la caiguda del preu de la energia al mercat nacional, esmentat anteriorment, com la caiguda de la demanda provocada per la COVID-19.

D'altra banda, Audax Renovables continua apostant per la construcció de les plantes de generació. Fins i tot amb la situació actual provocada per la COVID-19, les obres no s'han vist significativament afectades i la posada en marxa dels projectes no comptarà amb retards importants respecte a les dates inicialment previstes. Concretament, el mes de gener passat es va iniciar la construcció de la planta fotovoltaica de Cañamares al municipi de Fontanar (Guadalajara, Castella-la Manxa) amb una potència de 5 MWp, i en breu s'iniciarà la construcció de les plantes fotovoltaiques Carolines I i II de 10 MWp en total, estant ambdues ubicades al municipi del Casar (Guadalajara, Castella-la Manxa). 

Addicionalment, el mes d'abril passat, l'agència de rating espanyola Axesor va ratificar el rating la societat sota la qualificació d'Investment Grade (BBB-) amb perspectiva estable, demostrant la sòlida posició financera de la companyia fins i tot en els moments d'incertesa actuals.
 
Així mateix, cal destacar que el Grup va reduir el deute en 13 milions d'euros el primer trimestre de l'exercici.

La cotització de les accions d'Audax Renovables s'ha vist inevitablement afectada per la situació creada per la pandèmia de la COVID-19, després d'haver arribat a màxims en aquest període de 2,72 €/acció. Tot i això, les principals magnituds financeres i de negoci, situen Audax Renovables en una molt bona posició per afrontar la situació actual amb les màximes garanties de solvència. A això cal afegir que la diversificació geogràfica de la companyia limita el risc de concentració del negoci, estant present als negocis de comercialització i/o generació a Espanya, Portugal, França, Itàlia, Alemanya, Holanda, Polònia i Panamà. Sumat a tot això, el mes de març passat Audax Renovables es va incorporar a l'índex IBEX SMALL CAP®, cosa que la converteix en un valor de referència per als inversors.

phone-handsetcrosschevron-down