MENU
Menu

Audax Renovables incorpora nous projectes fotovoltaics

El Grup continua impulsant la cartera de projectes fotovoltaics sumant nous projectes que totalitzen 33 MW

Audax Renovables (ADX.MC), el grup energètic que integra els negocis de generació i comercialització d'electricitat 100% renovable i gas, continua incorporant projectes fotovoltaics sense descans a la cartera de generació d'energia renovable.

Concretament, la Societat ha aconseguit un acord de compra amb la companyia Idena Solar per a la incorporació de projectes que sumen fins a 69 MWp, desglossats com segueixen.

A la localitat de Cabanillas del Campo (Guadalajara) en el que es convertirà en el futur “Complex Fotovoltaic Emilio Durán”, la Societat ha adquirit els projectes Cuatro Caminos 1, 2, 3 i 4, sumant una potència els dos primers de 6,875 MWp , mentre que els dos segons sumaran una potència cadascun de 4,125 MWp, totalitzant el projecte 22 MWp. Aquest Complex comptarà amb la instal·lació conjunta d'aproximadament 55.000 panells solars, que produiran uns 43 GWh a l'any d'energia, cosa que equival al consum anual de més de 12.300 llars.

Així mateix, a la localitat de Jadraque, també a la província de Guadalajara, el projecte Matillas, de 5,5 MWp, que es convertirà en el “Complex Fotovoltaic Falconetti”. D'altra banda, al terme municipal de Taracena (Guadalajara) el projecte El Cañal afegirà 5,5 MWp fotovoltaics al portfoli del Grup. Tots dos projectes comptaran amb la instal·lació conjunta d'aproximadament 27.500 panells solars, que produiran uns 17 GWh a l'any d'energia, cosa que equival al consum anual de prop de 4.800 llars.

Cal destacar que els projectes de Cuatro Caminos 1, 2, 3 i 4, Matillas i El Cañal es troben en un avançat estat de tramitació, a punt d'aconseguir els darrers tràmits per assolir l'estatus “ready to build”.

Addicionalment, també amb la societat Idena Solar, s'ha aconseguit un acord de compra mitjançant el qual el Grup Audax prendrà una participació del 51% del capital de diverses societats vehiculars titulars de projectes de fins a un màxim de 36 MWp de potència nominal, que hagin aconseguit l'estatus “ready to build (RTB)”, és a dir, dels projectes que disposin de tots els actius, llicències i autoritzacions exigibles per a la construcció.

Tots els projectes desglossats, juntament amb els ja anunciats pel Grup en els darrers mesos, situen la cartera de projectes fotovoltaics en 400 MW, i que continuaran incrementant-se de mica en mica al llarg del present exercici i següents, d'acord amb l'estratègia del Grup.

Audax Renovables aposta des de fa anys pel desenvolupament de les energies renovables per aconseguir una transició energètica sostenible, en concordança amb el gir que impulsa la Unió Europea, i per continuar generant ocupació i creixement de qualitat. Fa tan sols unes setmanes que es van iniciar les obres d'altres projectes fotovoltaics a les províncies de Guadalajara, Toledo i Huelva.

Aquests projectes segueixen emmarcats dins de l'estratègia del Grup Audax Renovables d'augmentar la seva cartera de generació 100% renovable, i per això està centrat en el tancament d'altres acords de compra amb l'objectiu de subministrar als clients energia d'origen renovable produïda en les pròpies plantes.

Sobre Audax Renovables

El Grup és el resultat de la fusió per absorció entre Audax Renovables, SA i la seva matriu, Audax Energía, SA, donant lloc a un grup energètic les activitats del qual se centren en la producció d'energia 100% renovable, així com en el subministrament d'electricitat 100% renovable i gas.

Fundada l'any 2000, l'any 2003 Audax Renovables comença a cotitzar al mercat secundari de la Borsa de Barcelona i l'any 2007 s'inclou la seva cotització al SIBE de la borsa de Madrid. Actualment, cotitza al Mercat Continu espanyol sota la denominació (ticker) ADX.MC, i s'ha incorporat a l'índex IBEX SMALL CAP® el 23 de març de 2020.

Som el Grup energètic líder en el segment PIME a Espanya, garantint un subministrament eficient de l'energia comercialitzada a través d'un procés d'integració vertical amb l'activitat de generació renovable, amb una sòlida posició financera, i preparat per encapçalar la transició energètica mercat europeu.

El Grup gestiona una cartera de projectes de generació en explotació de 91 MW a Espanya, França i Polònia a parcs eòlics. A més, compta amb una cartera de projectes fotovoltaics de 331 MW a Espanya, 15 MW dels quals entraran en operació les properes setmanes, mentre que 40 MW més estan actualment en construcció. Així mateix, el Grup compta també amb un projecte eòlic en construcció a Panamà de 66 MW.

Audax Renovables, en la seva activitat de comercialització d'electricitat 100% renovable i gas, és present a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia, Holanda i Hongria, sumant més de 515 mil clients i 15 TWh subministrats el 2020.

Per a més informació, visiteu www.audaxrenovables.com

phone-handsetcrosschevron-down