MENU
Menu

Audax Renovables incrementa el vostre EBITDA un 47%

La companyia augmenta el seu marge brut un 41% durant els tres primers mesos de l'any, fins a 50,9 milions d'euros, mentre que el resultat net s'incrementa un 18%, arribant als 2,4 milions.

El Consell d'Administració aprova el Pla Estratègic de Sostenibilitat 2023-2025 que defineix més de 40 iniciatives i projectes amb objectius específics que contribuiran a assolir l'ambició de liderar la transició energètica.

11 DE MAIG DE 2023.– Audax Renovables (ADX.MC), grup energètic espanyol integrat verticalment que genera i subministra electricitat 100% renovable i gas amb presència a 9 països, ha registrat un EBITDA de 23,1 milions d'euros durant el primer trimestre del 2023, fet que suposa un augment del 47% respecte al mateix període de l'any anterior, degut principalment a la millora dels resultats als mercats d'Europa on és present ia la política d'assegurament de marge brut a Iberia.

 

L'aposta per l'estratègia d'integració vertical i optimització de la cartera de clients, unida a un increment de la potència instal·lada (+9%) i un volum d'energia generada més gran, situen el seu marge brut en 50,9 milions d'euros, cosa que representa un increment del 41% amb relació al mateix període de l'any passat, confirmant així les encertades decisions estratègiques dutes a terme l'exercici anterior. Tot i una caiguda del 5% dels ingressos, fins als 697 milions d'euros, conseqüència de la disminució generalitzada de preus als mercats en què opera, la companyia ha registrat un augment del 18% en el resultat net, fins a situar-lo en 2, 4 milions dʻeuros.

 

El deute financer net se situa en els 367 milions d'euros enfront dels 527 milions d'euros del mateix període de l'exercici anterior i resulta una disminució de 160 milions d'euros. Per la seva banda, el palanquejament d'Audax disminueix fins a situar-se en un 71,3%, davant el 73% del tancament de l'any anterior i el 78% de març del 2022.

 

Augment de la producció gràcies a la contribució d'Espanya

 

Pel que fa als seus projectes de generació, gràcies a l'aportació de les noves plantes fotovoltaiques posades en marxa a Espanya en els darrers mesos, on s'han produït 8 GWh més que l'any anterior (+23%), Audax Renovables ha augmentat un 13% producció d'energia durant el primer trimestre del 2023 a nivell global, situant-se als 76 GWh (incloent-hi la producció del parc de Panamà aquesta xifra s'incrementa fins al 72%).

 

 

Grup Audax suma una cartera de 1,4 GW, tenint en compte la tecnologia eòlica i fotovoltaica. Durant el primer trimestre de l'exercici, la companyia ha continuat amb les operacions de desenvolupament, construcció i posada en marxa del seu portfoli de generació, malgrat els retards en la realització dels tràmits administratius per part d'alguns organismes.

                                                                                                                              

La companyia ha invertit en actius de generació des de l'any 2020 un total acumulat de 191 milions d'euros, continuant així amb la seva aposta per la generació amb les plantes.

 

El total d'energia subministrada per Audax aquest primer trimestre del 2023 ha estat de 3,9 TWh, en línia amb l'exercici anterior, on l'electricitat lliurada als clients suposa un 62% del total mentre que els lliuraments de gas representen un 38%. En aquest trimestre, la focalització d'Audax al segment empresarial ha permès mantenir el volum d'energia subministrada, malgrat la reducció del 3% dels punts de subministrament respecte al tancament del 2022, conseqüència de les mesures orientades cap a la maximització de la rendibilitat i minimització del risc. Fruit d'aquesta reorientació cap al segment empresa, el volum d'energia mitjana per cada punt de subministrament ha augmentat un 29% respecte al mateix període de l'exercici anterior, passant d'una mitjana de 28,6 MWh/CUPS als 36,9 MWh/ actuals CUPS, demostrant la clara focalització cap a un segment de més volum unitari d'energia per cada punt de subministrament. Actualment, el sector industrial suposa un 54% de la cartera denergia i les PIMES representen un 39% del total. Pel que fa al segment de client domèstic, aquest segueix disminuint el seu pes representant ja només un 7% del total, reflectint que no és un segment objectiu del Grup. En dades agregades, la companyia compta amb 376.000 punts de subministrament entre els països on opera (Espanya, Itàlia, Països Baixos, Hongria, Portugal, Polònia i Alemanya).

 

Nou Pla Estratègic de Sostenibilitat 2023-2025

 

El Consell dAdministració de Audax Renovables ha aprovat recentment el Pla Estratègic de Sostenibilitat 2023-2025. El Pla s'articula al voltant de 4 línies estratègiques: lideratge ambiental, protecció del medi ambient, junts sumem i cultura de compliment. En aquest Pla es defineixen més de 40 iniciatives i projectes amb objectius específics que contribuiran a millorar el seu exercici en sostenibilitat ia assolir l'ambició de liderar la transició energètica al sector de les energies renovables aportant valor a la societat i al planeta.

 

El Pla Estratègic de Sostenibilitat estableix com a objectius ambientals principals duplicar la capacitat instal·lada del portfoli de generació d'Audax per al 2025 i assolir la neutralitat climàtica el 2050. A nivell social, defineix una sèrie d'objectius per promoure la diversitat, la igualtat, la integració i la conciliació, alhora que manté un compromís ferm amb el desenvolupament i benestar del seu equip humà, així com, de les comunitats locals on opera. En l'àmbit del model de compliance, es prioritza la integració dels aspectes d'ESG en les polítiques i els procediments interns per assegurar el bon funcionament i fomentar una cultura ètica a l'organització i amb els principals grups d'interès.

 

 

 Per a més informació:

ROMAN

     Ginés Cañabate

g.canabate@romanrm.com | (+34) 649 214 470

Patricia González

p.gonzalez@romanrm.com | (+34) 915 915 500

 

 

 

 

 

 

 

 

Sobre Audax Renovables

 

Fundat l'any 2000, Audax Renovables és un grup energètic espanyol integrat verticalment que genera energia d'origen 100% renovable i subministra electricitat i gas, amb presència a 9 països.

 

Actualment, compta amb una cartera de projectes eòlics i fotovoltaics en operació, en construcció i en diferents fases de desenvolupament a Espanya, Portugal, Itàlia, França, Polònia i Panamà, que arriba als 1,4 GW. En la seva activitat de comercialització, el grup presidit per José Elías Navarro proveeix electricitat i gas a aproximadament 380.000 clients a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia, Holanda i Hongria, i lidera el segment PIME a Espanya com a comercialitzadora independent. Audax va començar a cotitzar al mercat secundari espanyol el 2003, i el 2007 va fer el salt al mercat continu. Actualment forma part dels índexs IBEX Small Cap® i MSCI World Small Cap. La capitalització borsària arriba als 500 milions d'euros, i compta amb un equip d'aproximadament 800 professionals.

 

Per a més informació, visita www.audaxrenovables.com.

phone-handsetcrosschevron-down