MENU
Menu

Audax Renovables inicia la construcció d'altres nous 4MWp

29 DE DESEMBRE DE 2022. Audax Renovables (ADX.MC), grup energètic espanyol integrat verticalment que genera i subministra electricitat 100% renovable i gas a clients de 7 països, ha anunciat l'inici de la construcció d'un projecte fotovoltaic localitzat al municipi de Yunquera de Henares, a la província de Guadalajara, que sumarà una potència total de 4,12 MWp al portfoli del Grup.

En línia amb la seva estratègia de continuar impulsant la seva activitat de generació a través dels diferents projectes que formen el seu portfoli, Audax Renovables té previst invertir en la construcció aproximadament 2,6 milions d'euros.

El projecte comptarà amb 7.482 mòduls de 550 Wp amb seguidor a 1 eix categoria Tier-1, cosa que permetrà generar 7,7 GWh/any, l'equivalent al consum energètic de gairebé 2.100 llars i al voltant de 6.800 persones. La seva aposta per l'energia neta evitarà l'emissió a l'atmosfera de 1.600 tones de CO2 a l'any.

Aquesta instal·lació es connectarà a la subestació (STR) de Yunquera de Henares i comptarà amb una línia d'evacuació pròpia de poc més de 2,5 quilòmetres, estimant que el període de construcció sigui d'aproximadament 1 any ja que contempla una parada biològica període entre els mesos de març i juny. La companyia assegura l'acompanyament de les obres amb contractistes de primer nivell que compleixen alts estàndards de qualitat, tot sota la modalitat de contracte EPC (clau en mà).

Per a la construcció del projecte referit, el Grup es troba en una fase molt avançada en les negociacions per a la consecució del finançament adequat. Finançament que serà sense recurs, seguint la mateixa estructura que en altres projectes anteriors de la cartera de generació d'Audax Renovables.

Audax Renovables compta actualment amb 226 MW de potència ja instal·lada i 19,2 MWp en fase de posada en marxa dels projectes fotovoltaics de La Miranda i Zaratán 1 i 2, així com 21,87 MWp en construcció dels projectes fotovoltaics de Quatre Camins.

Aquests projectes s'emmarquen en l'aposta i l'estratègia decidida del Grup Audax d'augmentar la seva cartera de generació 100% renovable incrementant el seu portfoli, ja sigui mitjançant creixement orgànic o mitjançant el tancament d'acords de compra, amb l'objectiu de subministrar als seus clients energia d'origen renovable produïda a les seves pròpies plantes.

Així mateix, cal destacar que ni aquest projecte ni cap dels que conformen el portfoli d'Audax Renovables es veuen afectats pel Decret aprovat pel Govern d'Espanya el 27 de desembre passat per pal·liar els efectes de la inflació, el qual imposa una moratòria de divuit mesos per a aquells projectes renovables que encara no tinguin els permisos d'accés i connexió a la xarxa, ja que tots els projectes que componen la cartera del Grup tenen els permisos d'accés i connexió a la xarxa necessaris.

Per a més informació:

Roman

Ginés Cañabate
g.canabate@romanrm.com | (+34) 649 214 470

Patricia González
p.gonzalez@romanrm.com | (+34) 915 915 500

Sobre Audax Renovables

Fundat l'any 2000, Audax Renovables és un grup energètic espanyol integrat verticalment que genera i subministra electricitat 100% renovable i gas a clients de set països europeus. Actualment, compta amb una cartera de parcs eòlics i fotovoltaics a Espanya, Portugal, Itàlia, França, Polònia i Panamà en operació, en construcció i en diferents fases de desenvolupament que puja a 2.536 MW. En la seva activitat de comercialització, el grup presidit per José Elías Navarro proveeix d'energia renovable i gas més de 396 mil clients a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia, Holanda i Hongria, i lidera el segment pime a Espanya. Audax va començar a cotitzar al mercat secundari espanyol el 2003, i el 2007 va fer el salt al mercat continu, en què va passar a formar part de l'índex IBEX SMALL CAP ® el març del 2020. En els 9 primers mesos del 2022 la seva facturació va assolir 2.033 milions d'euros, i compta amb un equip de més de 800 professionals.

phone-handsetcrosschevron-down