MENU
Menu

Audax Renovables manté la seva valoració d'Investiment Grade (BBB-)

 

EthiFinance Ratings, anteriorment Axesor Ratings, fonamenta la seva qualificació en una situació competitiva al sector energètic gràcies a una sòlida posició en el segment de comercialització i una creixent vocació internacional que mitiga el risc de concentració.  

L'agència valora de manera positiva la capacitat de la companyia per generar beneficis fins i tot en escenaris macroeconòmics desfavorables.

 

Audax Renovables (ADX.MC), grup energètic espanyol integrat verticalment que genera i subministra electricitat 100% renovable i gas amb presència a 9 països, manté la seva valoració d'Investiment Grade (BBB-) qualificada per EthiFinance Ratings, l'antiga Axesor, sobre la base de el seu consolidat posicionament en una indústria madura. 

L'agència de qualificació ha valorat favorablement el posicionament competitiu consolidat al sector energètic i la creixent vocació internacional que mitiga el risc de concentració en l'activitat de comercialització i doten el grup de més resiliència davant escenaris desfavorables.

Destaca l'agència que el grup opera en un sector madur i altament regulat que malgrat les perspectives positives a llarg termini es troba actualment condicionat per un context complex. La indústria energètica, en conjunt, ofereix unes perspectives a llarg termini favorables, que pivotaran sobre les energies renovables. Tot i això, actualment, el sector s'està veient afectat pels elevats preus de l'energia amb màxims històrics i uns endarreriments significatius en l'execució de projectes renovables per la lentitud en l'obtenció de permisos per part de les administracions, factors el futur desenvolupament dels quals condicionarà l'evolució a mitjà termini.

Axesor valora molt positivament l'estructura de propietat compromesa amb el negoci l'alta implicació del fundador i principal accionista José Elías Navarro que controla el 66,62% del capital i destaca la presència d'un dels family office de referència al mercat espanyol, com ho és la família Domínguez (grup Majoral), que participa a un 7,24% valorant favorablement una estructura de propietat més diversificada.

L'agència considera, a més, capacitat adequada per atendre els seus compromisos de pagament i per això l'agència es recolza en un resultat operatiu que s'espera millori sota contextos més normalitzats i especialment una sòlida posició de liquiditat, caixa de €244,1M més instruments financers líquids per €250,3M, i un calendari de venciments de deute que fa preveure que el grup no presentarà dificultats a curt termini.
 

phone-handsetcrosschevron-down