MENU
Menu

Audax Renovables reactiva el mercat de pagarés i en reforça la liquiditat col·locant 17,6 milions d'euros

Ha col·locat el 88% de l'emissió total de 20 milions d'euros i confirma la confiança dels inversors a la companyia

Audax Renovables (ADX.MC), el grup energètic que integra els negocis de comercialització i de generació d'electricitat 100% renovable, ha aconseguit col·locar el 88% de l'emissió de 20 milions d'euros a pagarés llançada aquest mes de maig i registrada al MARF . En total s'han col·locat 17,6 milions d'euros a un termini de 6 mesos, dels quals l'ICO (Institut de Crèdit Oficial) n'ha subscrit 5 milions i la resta ha correspost a inversors privats.

Tot i que les circumstàncies excepcionals derivades de la COVID-19 van provocar pràcticament el tancament del mercat de pagarés durant un mes i mig, la solvència d'Audax Renovables i la iniciativa de l'ICO de donar suport a les emissions del MARF, han aconseguit recuperar la confiança dels inversors i revitalitzar lactivitat.

Aquesta operació d'Audax Renovables ha suscitat un gran interès entre els inversors institucionals que regularment compren pagarés de la companyia des de fa quatre anys, data de registre del primer programa. Gràcies a la bona evolució de la companyia ia la seva elevada solvència, Audax Renovables ha anat ampliant el programa de pagarés fins als 200 milions d'import màxim, sobre els quals té un saldo viu de 83,2 milions d'euros. La setmana passada va presentar uns excel·lents resultats al tancament del 1r trimestre del 2020 que suposen un blindatge del seu balanç. Audax Renovables va tancar el primer trimestre del 2020 amb un increment del marge brut del 3,2% i es va anticipar als possibles efectes derivats de la COVID-19 elaborant un pla de contingència dirigit a mitigar el possible impacte amb l'objectiu de mantenir la seva sòlida posició financera, així com la liquiditat i el perfil creditici. A això cal afegir una reducció del deute a 13 milions d'euros el primer trimestre de l'exercici.

L'agència de valoracions GVC situa el preu objectiu de l'acció d'Audax Renovables en 2,90€, fet que suposa una revaloració potencial del 60% respecte al preu actual del títol. Les principals magnituds financeres i de negoci, el creixement del 19% en el nombre de clients respecte al mateix període del 2019, arriba als 365.000 punts de subministrament actius, la internalització i diversificació geogràfica estant present en els negocis de comercialització i/o generació a Espanya , Portugal, França, Itàlia, Alemanya, Holanda, Polònia i Panamà, converteixen Audax Renovables en un valor de referència per als inversors. A això cal afegir que el mes de març passat Audax Renovables es va incorporar a l'índex IBEX SMALL CAP®.

Audax Renovables confia que aquesta emissió de pagarés contribuirà a reforçar la liquiditat de la companyia i impulsar el seu lideratge com a primera comercialitzadora independent en el segment PIME a Espanya, així com continuar replicant l'èxit obtingut a Espanya als mercats internacionals en què opera: Portugal , Itàlia, Alemanya, Holanda, França, Polònia i Panamà. Així mateix, Audax Renovables continua apostant per la construcció de les plantes de generació d'energia 100% renovable.

Addicionalment, el mes d'abril passat, l'agència de rating espanyola Axesor va ratificar el rating la societat sota la qualificació d'Investment Grade (BBB-) amb perspectiva estable, demostrant la sòlida posició financera de la companyia fins i tot en els moments d'incertesa actuals. Això permet a la companyia que les col·locacions de pagarés es facin a preus molt competitius, fins i tot en la situació actual dels mercats els preus només han variat en 20 punts bàsics.

Sobre Audax Renovables 
 
Audax Renovables és el resultat de la fusió entre la pròpia Audax Renovables i la seva matriu, Audax Energía, donant lloc a un grup energètic les activitats del qual se centren en el subministrament d'electricitat i gas, així com en la producció d'energia 100% renovable.
 
Actualment, cotitza al Mercat Continu espanyol sota la denominació (ticker) ADX.MC, i s'ha incorporat a l'índex IBEX SMALL CAP® el 23 de març de 2020.

Som el Grup energètic líder en el segment PIME a Espanya, garantint un subministrament eficient de l'energia comercialitzada a través d'un procés d'integració vertical amb el segment de la generació renovable, amb una sòlida posició financera, i preparat per encapçalar la transició energètica a el mercat europeu.
 
El Grup opera en dues activitats de negoci diferenciades: comercialització i generació. A la seva divisió de comercialització d'electricitat i gas, és present a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia i Holanda, sumant més de 365 mil clients.

D'altra banda, la divisió de generació gestiona una cartera total en explotació de 91 MW a Espanya, França i Polònia a parcs eòlics. A més, compta amb una cartera en desenvolupament de 320 MW fotovoltaics a Espanya, així com amb un projecte eòlic en construcció a Panamà de 66 MW.
 

phone-handsetcrosschevron-down