MENU
Menu

Audax Renovables tanca el primer trimestre incrementant el resultat un 6%

El Grup energètic integral amb generació 100% renovable va assolir una facturació de 340 milions d'euros i l'EBITDA s'ha situat a 12,8 milions d'euros 

Audax Renovables (ADX.MC), el grup energètic integral amb generació 100% renovable, ha incrementat el benefici el primer trimestre de l'exercici 2021 i ha assolit la xifra d'1,5 milions d'euros, un 6% superior respecte al mateix trimestre de l'exercici precedent. , malgrat continuar en la situació de pandèmia en què ens trobem. 

Els avantatges de la integració vertical, sumat al gir estratègic donat per la companyia el 2020 així com la incorporació de la seva filial a Hongria, li han permès incrementar la facturació el primer trimestre del present exercici fins als 340 milions d'euros, un 45% superior que el mateix període de l'any anterior, situant el seu EBITDA als 12,8 milions d'euros.

Pel que fa a l'anunci emès per la Societat a inicis del present exercici, en relació amb la incorporació al seu portfoli d'una cartera de 1.942 MWp en projectes de generació que es troben en diferents estats de tramitació, el Grup té plena confiança que aquests suposen un canvi de dimensió molt rellevant en la futura estructura d'ingressos, així com pel que fa a compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient, situant la cartera total del Grup en 2,5 GW. Cal destacar que malgrat la difícil conjuntura, el Grup va ser capaç d'iniciar els treballs de construcció en plena pandèmia de 60 MWp a les províncies de Guadalajara, Toledo i Huelva.

En relació amb l'activitat de comercialització, el nombre de clients ha crescut un 48% respecte al mateix trimestre de l'any anterior, situant-se en 540 mil punts de subministrament actius, cosa que permet al Grup Audax mantenir-se com la primera comercialitzadora independent de llum al segment PIME a Espanya. Aquest increment en el nombre de clients ha permès al Grup incrementar l'energia subministrada en un 63% superior respecte del mateix període de l'exercici anterior, situant-se en 4,4 TWh. Tot això tot i continuar afrontant un exercici extremadament complicat derivat dels impactes generats per la COVID-19, el Grup ha aconseguit incrementar els seus ingressos un 45% superior al mateix període del 2020, degut principalment a un increment en els preus mitjans del trimestre dels mercats així com a un volum més gran de l'energia subministrada.

Tot i l'actual conjuntura provocada per la COVID-19, el Grup no ha patit cap impacte sobre les seves estratègies d'inversió i finançament. Audax Renovables compta amb una posició financera sòlida i còmoda que us permetrà seguir amb el seu full de ruta quant al desenvolupament i construcció de la seva cartera de projectes fotovoltaics en els propers mesos.

Aquests resultats, tenint en compte les circumstàncies tan inusuals que s'han hagut d'afrontar per la societat en general, i que encara s'estan afrontant, suposen una millora en totes les variables i situen la companyia energètica en una posició òptima per seguir amb la seva pla estratègic.

Sobre Audax Renovables 
 
El Grup és el resultat de la fusió per absorció entre Audax Renovables, SA i la seva matriu, Audax Energía, SA, que dóna lloc a un grup energètic integral amb generació 100% renovable.

Audax centra les seves activitats en la generació denergia 100% renovable, així com en el subministrament delectricitat 100% renovable i gas.
 
Fundada l'any 2000, l'any 2003 Audax Renovables comença a cotitzar al mercat secundari de la Borsa de Barcelona i l'any 2007 s'inclou la seva cotització al SIBE de la borsa de Madrid. Actualment, cotitza al Mercat Continu espanyol sota la denominació (ticker) ADX.MC, i s'ha incorporat a l'índex IBEX SMALL CAP® el 23 de març de 2020.

Som el Grup energètic líder en el segment PIME a Espanya, garantint un subministrament eficient de l'energia comercialitzada a través d'un procés d'integració vertical amb l'activitat de generació renovable, amb una sòlida posició financera, i preparat per encapçalar la transició energètica mercat europeu.
 
El Grup gestiona una cartera de projectes de generació en operació de 91 MW a parcs eòlics a Espanya, França i Polònia, i 15 MWp fotovoltaics a Espanya. Addicionalment, té 66 MW eòlics en construcció a Panamà. Així mateix, compta amb una cartera de projectes fotovoltaics en construcció de 115 MWp i compta amb un portfoli fotovoltaic de 2.277 MW en diferents fases de desenvolupament ubicat a Espanya, Portugal i Itàlia. 

Audax Renovables, en la seva activitat de comercialització d'electricitat 100% renovable i gas, és present a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia, Holanda i Hongria, sumant més de 540 mil clients.

Per a més informació visiteu www.audaxrenovables.com / www.audaxrenovables.es
 

phone-handsetcrosschevron-down