MENU
Menu

Audax Renovables tanca el Tercer Trimestre amb un resultat net de 10,3 milions d'euros

Els ingressos de les operacions han superat els 626 milions dʻeuros i lʻEBITDA en termes ajustats s`ha situat en 43,2 milions dʻeuros

Audax Renovables (ADX.MC), el grup energètic que integra els negocis de generació i comercialització d'electricitat 100% renovable i gas, ha tancat els resultats del tercer trimestre del 2020, emmarcats en les circumstàncies excepcionals derivades de la COVID-19, obtenint un Resultat Net de 10,3 milions d?euros. 

En termes ajustats, el Grup Audax ha estat capaç de mantenir i fins i tot incrementar lleugerament l'EBITDA respecte al mateix període de l'exercici anterior. Aquests resultats s'han obtingut, en termes ajustats, sota una situació de pandèmia mundial, cosa que ha provocat un descens important del preu de l'energia i del consum tant de llum com de gas. Sota aquestes circumstàncies excepcionals, el Grup ha aconseguit superar els 626 milions d'euros en ingressos, situant l'EDITDA per sobre dels 43 milions d'euros, fet que suposa un increment del 3% respecte al mateix període de l'any anterior.

Gràcies als avantatges de la integració vertical de les activitats de generació i comercialització, així com la política d'operacions del Grup, Audax ha aconseguit prosseguir amb el full de ruta establert. A l'àmbit de la generació s'ha iniciat la construcció de diferents plantes fotovoltaiques que sumen 40MW, ubicades a Guadalajara i Toledo. D'altra banda, a l'àmbit de la comercialització s'ha mantingut l'estratègia d'internacionalització dels darrers anys, incorporant a finals de setembre la societat hongaresa E.ON Energiakereskedelmi Kft., la principal comercialitzadora del mercat hongarès, amb una quota de mercat aproximada del 25% a PIMES, grans clients industrials i municipals. Destacar, a més, que l'operadora adquirida per Audax Renovables compta amb més de 82.000 punts de subministrament a Hongria. Això ha permès que, al tancament del tercer trimestre del 2020, el Grup Audax superi els 492.000 punts de subministrament actius a Europa, un 51% més que en el mateix període del 2019. En qualsevol cas, les noves polítiques comercials implantades pel Grup segueixen donant fruits i sense tenir en compte l'entrada de la filial hongaresa, la cartera de clients al tancament del tercer trimestre de l'any han augmentat un 26%.

Cal destacar que el Grup Audax va actuar amb anticipació i rapidesa davant la nova situació provocada per la COVID-19 i va registrar de manera prudent al tancament del primer semestre una provisió per un import de 4,8 milions d'euros per fer front a possibles conseqüències derivades de la pandèmia. Acabat el tercer trimestre de l'any, el Grup ha decidit ajustar aquesta provisió fins als 3,2 milions d'euros, en un exercici d'adequació a les afectacions reals, i per això no es preveu la necessitat d'efectuar noves provisions a futur causa a aquest concepte. 

A nivell intern, la companyia va desenvolupar i va engegar una sèrie de mesures per protegir els seus empleats, clients i proveïdors i assegurar així la seguretat, salut i conciliació de l'equip. Així, Audax Renovables ha dut a terme totes les mesures higièniques, sanitàries i de distanciament per garantir la seguretat de tots i ha promogut el teletreball entre els seus empleats facilitant la conciliació familiar i garantint la màxima qualitat al servei, mantenint en tot moment la total operativitat del Grup.

Pel que fa als clients, durant el període es va establir el subministrament de gas i electricitat a preu de cost a hotels i residències hospitalitzades, així com la possibilitat de l'ajornament del pagament de les factures d'autònoms i pimes. A més, es van paralitzar les suspensions dels subministraments elèctrics i de gas natural, assegurant així el subministrament de llum i gas a totes les llars.

Amb aquest ferm posicionament, Audax Renovables ja ha aconseguit assolir avui la major part dels objectius presentats el maig del 2019 al Capital Market Day, i que estava previst s'assoliran a finals del 2022. Per això, actualment el Grup està treballant en una redefinició dels objectius per alinear-los a la nova dimensió del mateix ia la conjuntura actual del mercat.
 

phone-handsetcrosschevron-down