MENU
Menu

Audax Renovables triplica el benefici el 2019 aconseguint sobrepassar els 25 milions d'euros

La xifra de facturació va superar els 1.000 milions d'euros i l'EBITDA s'ha incrementat un 37,21 TP3T a 73,2 milions d'euros

Audax Renovables (ADX.MC), el grup energètic que integra els negocis de comercialització i de generació d'electricitat 100% renovable, ha triplicat el benefici a tancament del 2019, i ha arribat a la xifra rècord de 25,4 milions d'euros. Els avantatges de la integració vertical de les activitats de comercialització i generació han permès tancar l'exercici 2019 amb una facturació de 1.043 milions d'euros, fet que suposa un augment del 5,8% respecte a l'any anterior. Així mateix, l'EBITDA s'ha incrementat un 37,21 TP3T fins a 73,2 milions d'euros.

Pel que fa a la divisió de comercialització, el nombre de clients ha crescut un 11% respecte a l'any anterior i situa el Grup Audax com la primera comercialitzadora de llum al segment PIME a Espanya amb un destacat creixement en el negoci del gas natural.

Durant l'exercici 2019, Audax Renovables va formalitzar diversos acords PPA (Power Purchase Agreements) per a la compra a llarg termini de l'energia generada per diferents instal·lacions fotovoltaiques a Espanya i Portugal que aportaran aproximadament 1,9 TWh/any d'energia verda. A això cal afegir la progressiva posada en marxa de 320 MW en instal·lacions fotovoltaiques en cartera que, en conjunt, contribuiran a millorar el preu de compra d'energia d'Audax Renovables ia consolidar la posició de lideratge del Grup al segment PIME.   

Tal com es va anunciar a la Junta General d'Accionistes i al darrer Capital Markets Day celebrat el mes de maig passat, Audax Renovables ha consolidat la seva estratègia de rotació d'actius i de reducció de deute, cosa que ha suposat una entrada neta de caixa 51,3 milions d'euros i un impacte positiu en resultats de 4,9 milions d'euros. Així mateix, el deute financer s'ha reduït un 40% respecte de l'any anterior. Durant el mes d'abril passat, l'agència de qualificació AXESOR va confirmar aquesta solvència financera renovant a Audax Renovables, SA el rating Investment Grade BBB- amb perspectiva estable.

Aquests resultats suposen una millora en totes les variables i situen la companyia energètica en una posició òptima per assolir el seu pla estratègic. Per a l'exercici 2022 es preveu superar els 500.000 clients, subministrar més de 15 TWh d'energia, assolir 1.500 milions d'euros de facturació i més de 100 milions d'EBITDA. Tot això duplicant la rendibilitat, cobrint 2/3 de l'energia subministrada mitjançant contractes PPA i relaxant-ne el palanquejament financer a causa de l'alta generació de caixa. L'assoliment d'aquests objectius permetrà a Audax Renovables reforçar el seu lideratge com a primera comercialitzadora independent en el segment PIME a Espanya i replicar l'èxit obtingut als mercats internacionals on ja és present: Portugal, Itàlia, Alemanya, Holanda, França, Polònia i Panamà.

Els resultats excel·lents obtinguts el 2019, units a la sòlida posició financera de la companyia ia les bones perspectives de futur, han contribuït a aportar valor a l'acció que s'ha revalorat més d'un 67% en aquest exercici. 
 

phone-handsetcrosschevron-down