MENU
Menu

Audax signa el major acord d'energia solar

Audax Renovables SA ha formalitzat amb WElink Investment Holdings (Ireland) Ltd. un acord que marca una fita històrica al mercat energètic europeu d'energia produïda amb tecnologia solar fotovoltaica.

L'acord marc de compravenda d'energia elèctrica (PPA) amb WElink s'ha establert durant 20 anys a preu fix i Audax adquirirà l'energia produïda per la planta fotovoltaica de Solara4, per la d'Ourika i per altres nous projectes fotovoltaics que seran desenvolupats per WElink Group, tant a Espanya com a Portugal, amb previsió d'assolir un total de 708 MW de potència instal·lada. S'estima que la planta de Solara4, que s'està construint a Alcoutim (Algarve), estigui connectada a la xarxa a mitjans del 2019. Estarà composta per 700.000 mòduls solars d'alta eficiència i serà la planta solar més gran sense subsidis a Europa recolzada per un PPA privat a llarg termini. La instal·lació tindrà una capacitat de 218,8 MWp, ocuparà una mitjana de 300 persones durant la seva construcció i generarà energia suficient per subministrar energia renovable a més de 100.000 llars.

A aquesta planta se li suma la d'Ourika, ubicada al sud de Portugal, que també està desenvolupada per WElink Group i representada per Audax Renovables SA. La seva capacitat puja a 46 MWp i ocupa la superfície equivalent a 100 camps de futbol, amb més de 142.000 panells fotovoltaics d'alta eficiència i amb una capacitat de producció de 82 GWh/any, la qual cosa la converteix actualment en la central solar fotovoltaica més gran de Portugal.

Aquest PPA contribueix a consolidar la posició d'Audax Renovables SA al mercat europeu i especialment al portuguès, on ocupa la sisena posició com a subministrador de petits negocis i la setena comercialitzadora de clients industrials, segons l'Informe de Mercat Liberalitzat d'Eletricitat (desembre de 2018) publicat per ERSE, Entitat Reguladora dos Serviços Energètics. El contracte cobrirà una gran part de l'energia que Audax necessita per al subministrament dels seus clients a Portugal, cosa que li permetrà oferir energia d'origen 100% renovable lliure d'emissions de gasos d'efecte hivernacle. A nivell global, la quantitat d'energia coberta amb PPA només equival a un 25% del total de l'energia comercialitzada pel Grup Audax.

Segons dades del Govern de Portugal, fins al 2021 a Portugal està previst que es construeixin 31 noves plantes fotovoltaiques, un total de 1.100 megawatts (MW) dels quals Audax gestionarà 267 MWp, és a dir, Audax gestionarà la quarta part de totes les noves plantes fotovoltaiques a Portugal.

Al març de 2018 Audax ja va signar un PPA amb COX ENERGY, un contracte va marcar que també va marcar una fita històrica al mercat energètic mundial en convertir-se en el major acord subscrit per a la compra d'energia produïda amb tecnologia solar fotovoltaica fins ara, que ara se n'ha vist superat. El PPA amb COX ENERGY cobreix un volum total de 660 MW de potència instal·lada suficient per subministrar uns 1.300 GW/h any d'energia renovable o energia verda a 360.000 llars.

L'objectiu d'Audax Renovables és continuar apostant en el futur per les energies renovables i tancar nous projectes i acords PPAs (Power Purchase Agreement) que li atorgaran una posició avantatjosa al mercat energètic mundial.

phone-handsetcrosschevron-down