MENU
Menu

Audax signa nou PPA amb Trina Solar

Audax Renovables i Trina Solar, líder global d'energia fotovoltaica del món, signen un PPA per a la compra d'energia generada de fins a 300 MW, fet que suposarà una gran inversió a Castella-la Manxa, Llevant i Andalusia

Audax Renovables ha signat un macrocontracte de compra d'energia PPA (Power Purchase Agreements en anglès) amb la companyia xinesa Trina Solar, líder mundial en tecnologia solar. Aquestes instal·lacions fotovoltaiques tindran una capacitat de fins a 300 MWp, fet que converteix aquest PPA en un dels contractes més grans d'aquest tipus a nivell mundial.

Mitjançant aquest contracte marc Audax Renovables adquirirà durant 20 anys l'energia elèctrica produïda per les instal·lacions fotovoltaiques que Trina Solar desenvoluparà al mercat elèctric espanyol, concretament a Castella-la Manxa, Llevant i Andalusia. Gràcies a aquest contracte i d'acord amb les condicions de mercat, això podria implicar inversions de més de 200 milions d'euros, afavorint la feina i el medi ambient, sense necessitat de subsidis ni subhastes.

Els contractes PPA d'aquest acord marc començaran amb la posada en operació de cadascuna de les múltiples instal·lacions fotovoltaiques, l'arrencada de les quals està prevista per a finals d'aquest any i principis del 2020. de Castella-la Manxa, Llevant i Andalusia i generaran l'energia suficient per abastir més de 200.000 llars amb energia 100% renovable.

Gràcies a aquest PPA, s'arribarien a fer inversions per valor de més de 200 milions d'euros a diferents zones rurals de Castella-la Manxa, Llevant i Andalusia, dinamitzant l'activitat econòmica en aquestes zones i afavorint la creació d'ocupació. Addicionalment, en estar aquestes inversions recolzades per un PPA privat, en lloc d'en subsidis o subhastes públiques, no suposaran cap sobrecost per al consumidor, al qual en el passat se li han repercutit les primes i les subvencions de les renovables.

Segons José Elías, CEO i fundador del grup Audax, “cada vegada que se signa un PPA és una molt bona notícia per a la societat i el client final”. El motiu, segons José Elías és perquè “quan entra energia renovable al mercat elèctric baixen els preus de l'electricitat, es crea ocupació i es redueixen les emissions de gasos d'efecte hivernacle. Tot això, sense que hi hagi cap sobrecost futur per al consumidor en el rebut de la llum perquè no s'han necessitat primes ni subvencions públiques, perquè es tracta d'un contracte marc privat”.

Aquests contractes contribuiran a millorar el preu de compra d'energia d'Audax Renovables ia consolidar la posició de lideratge del Grup Audax al mercat espanyol, on se situa com el quart subministrador del segment pime a nivell nacional.

Aquest acord PPA s‟emmarca dins dels objectius estratègics d‟aprovisionament d‟energia a llarg termini d‟Audax Renovables per al subministrament dels seus clients a Espanya, que podran ser subministrats amb energia d‟origen 100% renovable i totalment lliure d‟emissions de gasos d‟efecte hivernacle, contribuint així a la conservació del medi ambient.

L'estratègia del Grup s'ha centrat en els últims anys en tres pilars fonamentals: un posicionament més gran al mercat espanyol, via creixement tant orgànic com inorgànic, un fort procés d'internacionalització amb l'entrada a Portugal (2013), Itàlia (2014), Alemanya (2015), Polònia (2016) i Holanda (2017), i el manteniment i l'optimització de les instal·lacions de generació d'energia a través de fonts 100% renovables, situades a Espanya, França, Polònia i Panamà.

El Grup Audax Renovables està en ple creixement, subministrant energia el 2018 a més de 300.000 clients per un volum de 10.1 TWh, fet que suposa un creixement del 27,5% respecte a l'any anterior. A més de créixer en volum de negoci, el Grup Audax Renovables ha augmentat el benefici operatiu (EBIDTA) un 44% respecte a l'exercici anterior. L'objectiu d'Audax Renovables és continuar apostant en el futur per les energies renovables i tancar nous projectes i acords PPAs (Power Purchase Agreement) que li atorgaran una posició avantatjosa al mercat energètic mundial. El passat mes de març del 2018 Audax va signar un PPA amb Cox Energy, un contracte que va marcar una fita històrica al mercat energètic mundial en convertir-se en el major acord subscrit per a la compra d'energia produïda amb tecnologia solar fotovoltaica fins ara. Aquest PPA s'ha vist ara superat pel PPA que Audax ha signat aquest mes de febrer del 2019 amb Welink Group. Els 708 MW de l'acord amb Welink Group posicionen Espanya i Portugal com els països europeus amb més volum d'energia renovable comercialitzada mitjançant aquest tipus de contracte.

 

Més sobre Audax Renovables

Audax Renovables és el resultat de la fusió entre la pròpia Audax Renovables i la seva matriu, Audax Energía, que ha donat lloc a un grup energètic amb una plantilla de més de 500 empleats i una xifra de negoci de més de 1.200 milions d'euros i que actualment opera a vuit països: Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Holanda, França, Polònia i Panamà.

Més sobre Trina Solar

Trina Solar (Spain) Systems SLU és una subsidiària totalment participada per Trina Solar Co Ltd (d'ara endavant “Trina Solar”), proveïdor líder de solucions solars a nivell global. Trina Solar proveeix solucions integrals per a projectes solars, incloent-hi el desenvolupament, la gestió d'EPC (enginyeria i construcció) i la venda d'actius solars. La companyia ha connectat plantes fotovoltaiques acumulant més de 2 GW a tot el món i té una extensa cartera de projectes a nivell global, amb més de 1.5 GW a Europa, més de 2 GW a Llatinoamèrica i prop de 500 MW a Àsia.

phone-handsetcrosschevron-down