MENU
Menu

Audax tanca amb el fons IKAV un primer acord de 40 milions en projectes fotovoltaics

IKAV adquireix el 49% de les instal·lacions solars en operació 69,5 MWp, per un import total de 8,8 milions d'euros, fet que suposarà la seva entrada com a soci financer en els projectes, aportant a més un finançament a llarg termini per un total de 29,9 milions d'euros.

Addicionalment, el fons inversor entrarà a l'accionariat de les societats vehiculars, aportant el finançament necessari per impulsar aquells projectes de generació fotovoltaica amb una potència total de fins a 160 MWp i que arribin a la fase Ready to Build (RtB) dins de l'exercici 2022/ 23.

Audax Renovables (ADX.MC), grup energètic espanyol integrat verticalment que genera i subministra electricitat 100% renovable i gas amb presència a 9 països, ha incorporat al fons internacional IKAV com a soci de la seva cartera de projectes fotovoltaics, donant així visibilitat al valor dels seus actius al mercat i obtenint els recursos necessaris per seguir amb el seu ambiciós pla estratègic a mitjà i llarg termini.

El Grup, que compta amb un dels pipelins amb més qualitat del sector, en situar els seus projectes en aquelles zones amb millor recurs en les tecnologies on és present, eòlica terrestre i fotovoltaica, materialitza i posa en valor la seva cartera d'actius, fet que suposaran un increment en els nivells de facturació i EBITDA del Grup.

La innovadora operació inclou diversos acords de diferent índole. En primer lloc, IKAV adquireix, a través d'una de les seves societats d'inversió, una participació del 49% al capital dels projectes solars d'Audax Renovables actualment en operació (69,5 MWp) per un import de 8,8 milions d'euros. El benefici comptable a Audax Renovables, SA, a nivell individual, d'aquesta operació ha pujat a 2 milions d'euros. Addicionalment, Audax es reserva l'opció de recompra del capital en el futur.

Complementàriament a l'anterior, IKAV aporta finançament a llarg termini per import de 29,9 milions d'euros a aquestes plantes en operació, recuperant així Audax part del capital invertit, podent així destinar aquests fons per continuar impulsant altres projectes de la cartera.

Addicionalment, ambdós grups compten amb un acord que contempla que IKAV entri a l'accionariat de les societats vehiculars i aportant el finançament necessari per a aquells projectes de generació fotovoltaica per una potència total de 160 MWp que arribin a la fase Ready to Build (RtB) dins de lexercici 2022/23. 

Per tant, l'associació dels dos grups empresarials pot assolir un perímetre de 230 MWp en què Audax Renovables continuarà consolidant i mantenint el control dels actius, reforçant així el seu model de negoci.

Mitjançant aquesta operació, Audax Renovables dóna un nou impuls a la seva estratègia de rotació d'actius renovables, mantenint en tot moment la majoria i el control dels mateixos, venent l'energia produïda a PPA i proveint-se de la manera més eficient possible.

"Estem molt satisfets d´incorporar IKAV com un soci sòlid i de prestigi", ha assegurat José Elías, màxim accionista i President del Consell d´Administració d´Audax Renovables. "Aquesta transacció demostra una vegada més la qualitat i l'atractiu del nostre portfoli, accelerant la cristal·lització de valor en actius operatius, amb l'objectiu de reinvertir en noves oportunitats que ens ajudin a assolir el nostre Pla Estratègic", ha afegit.

Per la seva banda, Emilio Camblor, COO del grup IKAV ha assegurat, ”Ens complau recolzar una companyia tan reconeguda com Audax Renovables en el creixement del seu negoci de generació renovable a Espanya. IKAV ja compta amb un portfoli d'actius renovables sota gestió molt significatiu a la regió i, per tant, aquesta operació està perfectament alineada amb la nostra estratègia d'inversió a llarg termini”.  

Per a aquesta operació, la companyia presidida per José Elías Navarro ha comptat amb l?assessorament d?ING i J&A Garrigues, entre altres assessors.

phone-handsetcrosschevron-down