MENU
Menu

Audax tanca el millor any de la seva història

Audax Renovables ha generat un Ebitda de 53,4 milions d'euros, fet que suposa un increment del 44% respecte a l'exercici anterior

La companyia energètica, dedicada a la comercialització d'energia elèctrica i gas així com a la generació d'electricitat 100% renovable, ha tancat l'any 2018 amb una xifra de negoci rècord de 987 milions d'euros. El marge brut és de 103,7 milions d'euros L'EBITDA ha pujat a 53,4 milions d'euros, mentre que el benefici net ha arribat als 9 milions d'euros.

Aquests resultats excel·lents són conseqüència de l'estratègia d'expansió del grup, cosa que li ha permès consolidar-se a nivell nacional en el segment pimes i situar-se com el quart comercialitzador a nivell nacional. Així mateix, l'expansió internacional li ha permès millorar la seva competitivitat i situar-se com a operador de referència internacional amb presència a Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia, Holanda, França i Panamà. El grup continua apostant per mantenir la rendibilitat i el marge oferint tarifes competitives als clients gràcies a la política d'optimització de costos.

Les sinergies de la integració vertical de les activitats de comercialització i generació d'energies renovables han permès augmentar un 11% la seva cartera de clients superant els 350.000, amb un volum total d'energia verda generada de 386,1 Gwh i 10,1 TWh energia comercialitzada , fet que suposa un increment del 27,5% enfront de l'exercici anterior.

La sòlida posició financera del Grup Audax li ha permès augmentar el patrimoni net fins a assolir els 154 milions d'euros. Els resultats obtinguts permetran a Audax afrontar amb seguretat i confiança els nous projectes de futur. L'objectiu de la companyia és continuar apostant pel desenvolupament d'energies renovables i per nous projectes i acords PPAs (Power Purchase Agreement) que li permetran adquirir energia a preus més competitius, situar-se en una posició avantatjosa al mercat energètic mundial i aconseguir els objectius dels seus plans de futur.

El passat mes de març del 2018 Audax va signar un PPA amb Cox Energy, un contracte que va marcar una fita històrica al mercat energètic mundial en convertir-se en el major acord subscrit per a la compra d'energia produïda amb tecnologia solar fotovoltaica fins ara. Aquest PPA s'ha vist superat pel recent PPA que Audax ha signat aquest mes de febrer amb Welink Group, convertint-se en el major acord a nivell mundial, amb un total de 708 MW de potència instal·lada, posicionant Espanya i Portugal com els països europeus amb major volum denergia renovable comercialitzada a través daquest tipus de contractes.

Audax també preveu desenvolupar i fomentar els projectes fotovoltaics d'autoconsum amb l'objectiu d'impulsar la generació d'energia d'origen renovable mitjançant l'ús de mòduls fotovoltaics instal·lats a cobertes, especialment a empreses i negocis. Aquest projecte permetrà que els clients generin la seva energia d'origen 100% renovable lliure d'emissions de gasos d'efecte hivernacle. Un pla clau per a la companyia que respon a la creixent demanda del mercat després de la derogació del peatge de respatller conegut com “l'impost al sol”.

phone-handsetcrosschevron-down