MENU
Menu

Axesor manté la valoració d'Audax

El mes de juny passat Axesor va atorgar la qualificació de BBB- a Audax Energia i aquest rating ha estat ratificat després de l'adquisició del 70,86% de les accions de Fersa Energías Renovables. L'agència de qualificació manté la nota considerant l'avaluació de la solvència i el risc de crèdit associat a mitjà i llarg termini.

Aquesta ratificació de la qualificació s'ha basat en una anàlisi de les principals magnituds financeres i una avaluació de les dades de negoci d'Audax, destacant l'òptim posicionament de l'empresa especialment en el segment de pimes que es veurà impulsat per les sinergies i els avantatges competitius derivades de ladquisició de Fersa. L'operació de Fersa suposa l'entrada d'Audax a la fase de generació elèctrica, cosa que li permetrà una integració vertical completa actuant com a comprador i venedor al mercat majorista elèctric i situant-se com la 5a companyia energètica independent.

L'agència Axesor ha valorat positivament per a la ratificació de la valoració BBB- aquest procés d'expansió internacional de la companyia. Audax ja és present als mercats de Portugal, Itàlia, Alemanya i Polònia i amb previsió d'entrar properament a nous països de la Unió Europea. El procés d'internalització permet reduir l'exposició al mercat nacional i genera oportunitats de creixement importants en nous mercats.

La comercialitzadora ha reestructurat la seva directiva, ampliant l'equip directiu i adaptant-lo a la nova realitat i envergadura de la companyia. Així mateix, l'agència de qualificació ha estimat positivament els procediments operacionals i el sistema de reporting i gestió dels seus clients que li permet diferenciar-se de la seva competència.

A nivell financer cal destacar els elevats nivells de rendibilitat d'Audax, afavorits pels millorats marges, una situació de solvència òptima amb un moderat nivell d'endeutament i una excel·lent posició de liquiditat, recolzada per una millora en la generació de caixa operativa i la positiva estructura del fons de maniobra.

Audax valora molt positivament la ratificació de la qualificació BBB- amb tendència estable per part d'Axesor, confirmant la solvència de la companyia de cara a afrontar els propers projectes.

phone-handsetcrosschevron-down