MENU
Menu

Audax Renovables tanca la col·locació de 125 milions d'euros a Bons Verds convertibles

El grup energètic tanca la col·locació al mercat internacional amb una sobredemanda de 2,4 vegades

Audax Renovables (ADX.MC), el grup energètic que integra els negocis de generació i comercialització d'electricitat 100% renovable i gas, ha completat l'emissió de bons verds sènior simples no garantits per un import de 125 milions d'euros eventualment convertibles en accions ordinàries. .

L'operació ha suscitat un gran interès entre els inversors, tots internacionals, fet que ha provocat una sobredemanda de 2,4 vegades i que ha obligat a efectuar un important prorrateig. Concretament, s'ha realitzat una emissió de 125 milions d'euros amb data de venciment final al novembre del 2025 i un . tipus dinterès anual del 2,75%. Els bons són convertibles en accions ordinàries d'Audax Renovables per part dels inversors en qualsevol moment ia discreció de la companyia a partir del tercer any, sempre que el títol es mantingui en els nivells de cotització establerts.

Aquesta primera emissió internacional de bons verds contribuirà a reforçar encara més la liquiditat de la companyia, diversificant-ne les fonts de finançament. En concret els fons seran utilitzats per finançar o refinançar projectes verds elegibles segons es defineixen al Marc Normatiu de Referència per a Finançament Verd del Grup incloent el finançament de la construcció de plantes fotovoltaiques, amb una capacitat total instal·lada de 750 MW a l'any durant els propers 5 anys, reforçant l'expansió corporativa del Grup Audax a la generació d'energia renovable.

Amb aquesta operació internacional Audax Renovables amplia la base d'inversors internacionals de prestigi, augmentarà el free float de la companyia en nivells del 30% i millorarà la liquiditat del títol, fent un pas molt significatiu per consolidar la seva posició al mercat.

L'operació ha estat dirigida de forma coordinada per Goldman Sachs International i per BNP Paribas i ha comptat amb més de 50 inversors internacionals que han valorat molt positivament que Audax Renovables ja hagi aconseguit assolir la major part dels objectius presentats el maig de 2019 al Capital Market Day, i que estava previst s'arribaran a finals del 2022.
 

phone-handsetcrosschevron-down