MENU
Menu

El conseller Josep Rull visita Audax Green

El passat divendres 27 de setembre el Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, va visitar la planta de tractament de purins d'Audax Green que reiniciarà la seva activitat el proper dilluns 19 de setembre. Situada al municipi de Miralcamp, al Pla d'Urgell (Lleida), la planta transformarà purins en biogàs per generar electricitat.

El conseller va estar acompanyat per Josep Maria Tost, director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Huguet, president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell i Melcior Claramunt, alcalde de Miralcamp.

 

El Conseller i la resta d'autoritats es van traslladar a Miralcamp per visitar les instal·lacions i mantenir una reunió amb els responsables del projecte d'Audax Green. La reactivació de la planta ha comportat una inversió tècnica per adequar-la i aconseguir un nivell tècnic convenient després de 2 anys d'inactivitat. La reobertura de la planta comportarà la creació de 12 nous llocs de treball directes i entre 10 i 15 indirectes a la comarca.

 

La planta podrà tractar fins a 110.000 Tn/any de residus orgànics mitjançant un procés que dura aproximadament 30 dies i en què s'aconsegueix transformar els purins en energia i fertilitzant. La planta d'Audax Green compta amb 5 motors de 3MW de potència cadascun que produiran 120.000 MWh a l'any, cosa que equivaldria a proveir anualment el consum energètic de 70.000 ciutadans i suposa una reducció de 6.500 Tm d'emissions de CO2. Es tracta d'energia generada amb un dels processos més idonis per reduir emissions de CO2 i l'efecte hivernacle i, a més, com a resultat del procés s'obtindran fins a 10.000 tones anuals de fertilitzant orgànic que es destinarà principalment a l'exportació.

Els responsables de la planta van agrair la presència dels representants institucionals i el suport que es va mostrar a aquest model de generació d'energia.

phone-handsetcrosschevron-down