MENU
Menu

Les subhastes CESUR desapareixeran

El secretari d'Estat d'Energia, Alberto Nadal, ha anunciat que el Govern eliminarà definitivament les subhastes que servien per fixar cada trimestre la part no regulada del rebut de la llum.

Nadal ha explicat en una entrevista al diari El País que, a partir d'aquest mes, la part variable del rebut, el 45% del total, es determinarà directament a partir del preu mitjà del mercat majorista durant el període que es facturi.

Aquesta decisió es produeix després de la decisió del Govern el passat mes de desembre d'anul·lar "amb caràcter general" l'última d'aquestes licitacions, en què les elèctriques van acordar que la tarifa de la llum pujaria més d'un 11% al gener, previsiblement a al voltant de l'11,5%.

En aquesta ocasió, el Govern es va recolzar en la resolució de la Comissió Nacional del Mercat de la Competència (CNMC) per la qual assegurava que no procedia validar la subhasta elèctrica "davant la concurrència de circumstàncies atípiques en el desenvolupament de la mateixa i en un context de preus elevats al mercat diari durant les setmanes prèvies".

Notícia publicada a www.elconfidencial.com

phone-handsetcrosschevron-down