MENU
Menu

Nou Programa Pagarès

Audax Energía, 9a comercialitzadora del mercat elèctric espanyol, ha registrat un programa de Pagarés d'Empresa per un saldo viu màxim de 50 milions d'euros. Aquesta és la segona emissió realitzada per la comercialitzadora ja que el 2014 va ser la primera pime catalana a emetre bons al Mercat Alternatiu de Renda Fixa (MARF), aconseguint col·locar 21 milions d'euros. Amb aquesta emissió de pagarés Audax Energía continua diversificant les fonts de finançament amb l'objectiu de potenciar el seu creixement nacional i internacional.

L'emissió de Pagarés l'ha dut a terme PKF Attest en qualitat d'Assessor Registrat d'Audax Energia i amb l'assessorament legal de J&A Garrigues. S'ha realitzat per un saldo viu de 50 milions d'euros i permetrà fer emissions individuals durant un any amb nominals unitaris de 100.000€ i terminis d'amortització entre 3 dies i 24 mesos com a màxim. Les entitats col·locadores seran Banco Santander, Banc Sabadell i Beka Finance SV.

El novembre passat l'agència de rating Axesor va ratificar la qualificació BBB- amb tendència estable d'Audax Energia després de l'adquisició del 70,86% del capital de la societat cotitzada Fersa Energías Renovables SA Axesor va destacar en el seu informe l'òptim posicionament de l'empresa, especialment segment de pimes i subratlla que l'adquisició de Fersa impulsarà les sinergies i els avantatges competitius de la companyia. Aquesta operació va suposar l'entrada d'Audax Energia a la fase de generació elèctrica, cosa que permet a la comercialitzadora una integració vertical completa, actuant com a comprador i venedor davant del mercat majorista elèctric i situant-se com la 5a companyia energètica independent.

Audax Energía, de capital nacional 100%, va facturar 487,9 milions d'euros el 2015 amb un EDITDA de 18,2 milions d'euros.

Un dels pilars del seu pla estratègic és la internacionalització que es va iniciar el 2013 a Portugal on ha aconseguit assolir la 7a posició i consolidar la seva quota al mercat. L'any 2014 es va produir l'entrada al mercat italià mitjançant l'adquisició de l'empresa Big Energía i posteriorment va aconseguir un creixement exponencial amb l'adquisició de la divisió domèstica de la comercialitzadora CEI, Compagnia Energetica Italiana. Alemanya ha estat una aposta clau perquè és un dels principals mercats energètics de la Unió Europea. Al gener del 2015 es va crear Audax Energie GmbH on s'estan registrant importants creixements després d'implantar al país l'estratègia comercial pròpia de la companyia. L'últim país on ha iniciat la seva activitat internacional ha estat Polònia, on el 2016 va adquirir la companyia energètica Deltis Energia, ubicada a Varsòvia i que ja compta amb més de 2.500 clients als quals subministra llum i gas.

Audax Energía té com a objectiu continuar expandint-se internacionalment amb l'entrada a altres països de la Unió Europea i Llatinoamèrica.

phone-handsetcrosschevron-down