Audax Renovables inicia la construcció d'altres nous 4MWp

  • Amb una inversió d'aproximadament 2,6 milions d'euros, el projecte del rebrioix comptarà amb una potència total de 4,12 MWp.
  • El futur projecte se situa en el municipi de Yunquera d'Henares, província de Guadalajara.

 

29 DE DESEMBRE DE 2022.– Audax Renovables (ADX.MC), grup energètic espanyol integrat verticalment que genera i subministra electricitat 100% renovable i gas a clients de 7 països, ha anunciat l'inici de la construcció d'un projecte fotovoltaic localitzat en el municipi de Yunquera d'Henares, a la província de Guadalajara, que sumarà una potència total de 4,12 MWp al portfolio del Grup.

En línia amb la seva estratègia de continuar impulsant la seva activitat de generació a través dels diferents projectes que formen el seu porfolio, Audax Renovables té previst invertir en la seva construcció aproximadament 2,6 milions d'euros.

El projecte comptarà amb 7.482 mòduls de 550 Wp amb seguidor a 1 eix categoria Tier-1, la qual cosa permetrà generar 7,7 GWh/any, l'equivalent al consum energètic de gairebé 2.100 llars i d'al voltant de 6.800 persones. La seva aposta per l'energia neta evitarà l'emissió a l'atmosfera d'unes 1.600 tones de CO₂ a l'any.

Aquesta instal·lació es connectarà a la subestació (STR) de Yunquera d'Henares i comptarà amb una línia d'evacuació pròpia de poc més de 2,5 quilòmetres, estimant que el període de construcció sigui d'aproximadament 1 any ja que contempla una parada biològica per al període entre els mesos de març i juny. La companyia assegura l'acompanyament de les obres amb contractistes de primer nivell que compleixen amb alts estàndards de qualitat, tot això sota la modalitat de contracte EPC (clau en mà).

Per a la construcció del projecte referit, el Grup es troba en una fase molt avançada en les negociacions per a la consecució del finançament adequat. Finançament que serà sense recurs, seguint la mateixa estructura que en altres projectes anteriors de la cartera de generació de Audax Renovables.

Audax Renovables compte en l'actualitat amb 226 MW de potència ja instal·lada i 19,2 MWp en fase de posada en marxa dels projectes fotovoltaics de La Miranda i Zaratán 1 i 2, així com 21,87 MWp en construcció dels projectes fotovoltaics de Quatre Camins.

Aquests projectes s'emmarquen en la decidida aposta i estratègia del Grup Audax d'augmentar la seva cartera de generació 100% renovable incrementant el seu portfolio, ja sigui mitjançant creixement orgànic o mitjançant el tancament d'acords de compra, amb l'objectiu de subministrar als seus clients energia d'origen renovable produïda en les seves pròpies plantes.

Així mateix, cal destacar que ni aquest projecte ni cap dels quals conformen el portfolio de Audax Renovables es veuen afectats pel Decret aprovat pel Govern d'Espanya el passat 27 de desembre per a pal·liar els efectes de la inflació, el qual imposa una moratòria de divuit mesos per a aquells projectes renovables que no comptin encara amb els permisos d'accés i connexió a la xarxa, ja que tots els projectes que componen la cartera del Grup tenen els permisos d'accés i connexió a la xarxa necessaris.


Per més informació:

Roman

Ginés Cañabate
g.canabate@romanrm.com | (+34) 649 214 470

Patricia González
p.gonzalez@romanrm.com | (+34) 915 915 500

Sobre Audax Renovables

Fundat l'any 2000, Audax Renovables és un grup energètic espanyol integrat verticalment que genera i subministra electricitat 100% renovable i gas a clients de set països europeus. Actualment, compta amb una cartera de parcs eòlics i fotovoltaics a Espanya, Portugal, Itàlia, França, Polònia i Panamà en operació, en construcció i en diferents fases de desenvolupament que ascendeix a 2.536 MW. En la seva activitat de comercialització, el grup presidit per José Elías Navarro proveeix d'energia renovable i gas a més de 396 mil clients a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia, Holanda i Hongria, i lidera el segment pime a Espanya. Audax va començar a cotitzar en el mercat secundari espanyol en 2003, i en 2007 va fer el salt al mercat continu, en el qual va passar a formar part de l'índex IBEX SMALL CAP ® al març de 2020. En els 9 primers mesos de 2022 la seva facturació va aconseguir els 2.033 milions d'euros, i compta amb un equip de més de 800 professionals

Altres notícies

Audax Renovables incrementa el seu EBITDA un 47%

La companyia augmenta el seu marge brut un 41% durant els tres primers mesos de l'any, fins al...

Llegir més

Audax Renovables manté el seu ràting de Investment Grade (BBB-)

EthiFinance Ràtings, anteriorment Axesor Ràtings, valora positivament el perfil de n...

Llegir més

Audax Renovables i CEOE-CEPYME Guadalajara renoven el seu conveni de col·laboració

Gràcies a l'acord, els socis de la patronal podran sol·licitar un estudi sobre e...

Llegir més

Audax Renovables s'incorpora a l'índex de referència MSCI World Small Cap

Aquest indicador borsari està format per més de 4.000 empreses cotitzades de petita...

Llegir més