Audax Renovables subministrará gas a les Universitats d'Oviedo, La Rioja, Saragossa, Cantàbria, la Pública de Navarra i Castella - La Manxa


Es tracta d'un acord per a subministrar més de 54 milions de kWh en nou mesos en la modalitat de gas indexat al TTF (Title Transfer Facility).


Audax Renovables (ADX.MC), grup energètic espanyol integrat verticalment que genera i subministra electricitat 100% d'origen renovable i gas a clients de 7 països, ha resultat adjudicatària per a subministrar gas natural a la totalitat dels punts de subministrament de les Universitats d'Oviedo, La Rioja, Saragossa, Cantàbria, la Pública de Navarra i Castella - La Manxa.

Audax Renovables ha estat la companyia energètica que ha presentat la millor oferta i s'ha adjudicat en conseqüència la totalitat del contracte a mercat lliure. Es tracta d'un acord per a subministrar més de 54 milions de kWh en nou mesos, subministrament imprescindible perquè les universitats puguin desenvolupar la seva activitat.

La modalitat contractada és un producte de gas indexat al TTF (Title Transfer Facility), que es tracta de l'índex de preu del gas en el mercat espot d'Holanda sobre el qual les universitats podran realitzar cobertures de preu.

El fet que les diferents universitats hagin acordat una licitació conjunta afavoreix no sols el preu contractat sinó també la gestió conjunta de les estratègies de contractació a adoptar al llarg de la vigència del contracte, la qual cosa presa especial rellevància en una situació de mercat tan volàtil com l'actualment existent.

Davant l'actual situació dels mercats energètics, i la corresponent dificultat per a fixar un pressupost basi per a la licitació, són cada vegada més les administracions públiques que opten per fórmules de contractació en modalitats indexades al mercat espot i evitar d'aquesta manera que els concursos es quedin deserts. Aquest ha estat el cas de la Real Casa de la Moneda o del Parc Científic de Madrid els concursos del qual recentment s'ha adjudicat Audax.

Audax Renovables compta amb àmplia trajectòria com un dels operadors energètics més actius d'Espanya, comercialitzat tant a grans consumidors del sector privat, administracions públiques, pimes, com a residencials.

 

Sobre Audax Renovables

Fundat l'any 2000, Audax Renovables és un grup energètic espanyol integrat verticalment que genera i subministra electricitat 100% d'origen renovable i gas a clients de set països europeus. Actualment, compta amb una cartera de parcs eòlics i fotovoltaics a Espanya, Portugal, Itàlia, França, Polònia i Panamà en operació, en construcció i en diferents fases de desenvolupament que ascendeix a 2.536 MW. En la seva activitat de comercialització, el grup presidit per José Elías Navarro proveeix d'energia renovable i gas a més de 518 mil clients a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia, Holanda i Hongria, i lidera el segment pime a Espanya. Audax va començar a cotitzar en el mercat secundari espanyol en 2003, i en 2007 va fer el salt al mercat continu, en el qual va passar a formar part de l'índex IBEX SMALL CAP ® al març de 2020. En 2021 la seva facturació va aconseguir els 1.690 milions d'euros, i compta amb un equip de més de 800 professionals.

Per a més informació, visita www.audaxrenovables.com / www.audaxrenovables.es.

Altres notícies

Audax tanca amb el fons IKAV un primer acord de 40 milions en projectes fotovoltaics

IKAV adquireix el 49% de les instal·lacions solars en operació 69,5 MWp, per un impo...

Llegir més

Audax Renovables manté el seu ràting de Investment Grade (BBB-)

  EthiFinance Ràtings, anteriorment Axesor Ràtings, fonamenta la seva qualif...

Llegir més

Audax Renovables acorda amb l'ICO una línia de pagarés avalats per valor de 119 milions

L'Institut de Crèdit Oficial garanteix així les emissions en el Mercat Alt...

Llegir més