MENU
Menu

Audax Renovables tanca el millor primer semestre de la seva història doblegant l'EBITDA fins a assolir els 33,1 milions d'euros

La xifra de negoci se situa en 526,7 milions d'euros, un 23,11 TP3T més que el mateix període del 2018

Audax Renovables (ADX.MC), el grup energètic que integra els negocis de comercialització i de generació d'electricitat 100% renovable, ha aconseguit el millor primer semestre de tota la història. L'optimització derivada de la integració vertical de les dues activitats li ha permès tancar el primer semestre del 2019 amb una facturació de 526,7 milions d'euros, fet que suposa un augment del 23,11 TP3T respecte al mateix període de l'any anterior. Audax Renovables ha aconseguit un benefici de 6,76 milions d'euros i ha incrementat l'EBITDA un 110,3% fins a arribar als 33,1 milions d'euros.

La companyia energètica ha millorat les dades de totes les variables. La bona marxa de la divisió de comercialització, tant al mercat nacional com als països d'Europa on opera, li ha permès incrementar el marge brut en un 26%. I la divisió de generació ha incrementat els seus ingressos un 18%, principalment per un major recurs eòlic i per un preu mitjà més alt del semestre, tant a Espanya, on ha estat un 3% superior, com a Polònia, on el preu dels Green Certificates ha estat un 80% superior respecte al mateix semestre de l'any anterior. Així, la generació ha aportat a la xifra de negoci un 18% més respecte al primer semestre del 2018. 

Així mateix, tal com es va anunciar al Capital Markets Day, Audax Renovables continua amb la seva estratègia de rotació d'actius i reducció de deute. D'aquesta manera s'ha aconseguit reduir el deute financer més d'un 26,8%. 

Durant aquest primer semestre Audax Renovables ha formalitzat diversos acords PPA (Power Purchase Agreements) per a la compra a llarg termini de l'energia generada per instal·lacions fotovoltaiques. El mes de febrer Audax Renovables va signar un acord marc de compravenda d'energia elèctrica (PPA) amb WElink durant 20 anys a preu fix pel qual Audax Renovables adquirirà l'energia produïda per les plantes fotovoltaiques de Solara4, per Ourika i per altres de nous projectes fotovoltaics que seran desenvolupats per WElink Group tant a Espanya com a Portugal, amb previsió d'assolir un total de 708 MW de potència instal·lada. Així mateix, el mes de març va signar un contracte amb Trina Solar, líder global d'energia fotovoltaica del món, per comprar energia generada de fins a 300 MW durant 20 anys. Aquests contractes contribuiran a millorar el preu de compra denergia dAudax Renovables ia consolidar la posició de lideratge del Grup Audax que, actualment, se situa com el quart subministrador del segment pime a nivell nacional.

La solvència financera, els bons resultats i les previsions de futur han permès que el mes d'abril l'agència de qualificació AXESOR renovés la valoració Investment Grade BBB- amb perspectiva estable a Audax Renovables SA

Al tancament del primer semestre del 2019, Audax Renovables compta amb més de 317.000 clients, un 5,7% més que el mateix període del 2018. D'aquests el 79,6% corresponen a subministraments d'electricitat i el 20,4% a subministraments de gas. La companyia treballa amb la intenció de situar-se a l'exercici 2022 amb més de 500.000 clients, subministrar més de 15 TWh d'energia, assolir els 1.500 milions d'euros d'ingressos i superar els 100 milions d'euros d'EBITDA. Tot això duplicant la seva rendibilitat i relaxant el palanquejament financer a causa de l'elevada generació de caixa.

L'assoliment d'aquests objectius permetrà a Audax Renovables reforçar el seu lideratge com a primera comercialitzadora independent al segment PIME a Espanya i replicar l'èxit obtingut a Espanya als mercats internacionals en què opera: Portugal, Itàlia, Alemanya, Holanda, França, Polònia i Panamà.

Finalment, cal esmentar que la cotització de les accions d'Audax Renovables el primer semestre del 2019 s'ha revaloritzat un 48,43%, mantenint unes mitjanes de volum de negociació diaris elevats.
 

phone-handsetcrosschevron-down