MENU
Menu

Audax Renovables polvoritza els seus resultats: En els nou primers mesos del 2019 ja guanya més que el 2018

L'EBITDA acumulat al setembre del 2019 arriba als 58,2 milions d'euros, un 71,5% més que en el mateix període del 2018 i ja supera els 53 milions d'euros assolits el 2018.

Audax Renovables (ADX.MC), el grup energètic que integra els negocis de comercialització i de generació d'electricitat 100% renovable, ha polvoritzat els resultats. L'optimització derivada de la integració vertical d'ambdues activitats ha permès tancar els nou primers mesos de l'exercici 2019 amb una facturació de 783 milions d'euros, fet que suposa un augment del 10,1% respecte al mateix període de l'any anterior. El Grup ha aconseguit un benefici de 18,5 milions d'euros i ha incrementat l'EBITDA en un 71,5%, fins a arribar als 58,2 milions d'euros.

La companyia energètica ha millorat les dades en totes les variables. La bona marxa de la divisió de comercialització, tant al mercat nacional com a la resta dels països d'Europa on opera, li ha permès incrementar el marge brut en un 26%. Per la seva banda, la divisió de generació ha incrementat el seu EBITDA en un 27%, principalment per un recurs eòlic més gran i per un preu més gran dels Green Certificates a Polònia, que ha estat un 54% superior respecte al mateix període de l'any anterior. 

Tal com es va anunciar al Capital Markets Day, Audax Renovables continua amb la seva estratègia de rotació d'actius i reducció de deute i ha aconseguit reduir el deute financer en un 25%, cosa que permet situar la ràtio DFN/EBITDA en 3,34 vegades .

Així mateix, el mes d'octubre passat es va efectuar un TAP sobre el seu bo amb venciment octubre 2023 per 35 milions d'euros fins als 70 milions d'euros actuals, amb la finalitat de reestructurar el termini del deute i, d'aquesta manera, blindar el balanç de cara al futur.

Durant els nou primers mesos del 2019, Audax Renovables ha formalitzat diversos acords PPA (Power Purchase Agreements) per a la compra a llarg termini de l'energia generada per diferents instal·lacions fotovoltaiques. A principis del present exercici, Audax Renovables va signar un acord marc de compravenda d'energia elèctrica (PPA) amb WElink per 20 anys a preu fix pel qual Audax Renovables adquirirà l'energia produïda per les plantes fotovoltaiques de Solara4 i per altres projectes fotovoltaics nous que seran desenvolupats per WElink Group tant a Espanya com a Portugal, amb previsió d'assolir un total de 708 MW de potència instal·lada. A més, el Grup va signar un contracte amb Trina Solar, líder global d'energia fotovoltaica, per comprar energia generada de fins a 300 MW per 20 anys. Aquests contractes contribuiran a millorar el preu de compra denergia dAudax Renovables ia consolidar la posició de lideratge del Grup que, actualment, se situa com el quart subministrador del segment PIME a nivell nacional.

La solvència financera, els bons resultats i les previsions de futur van permetre que el mes d'abril passat l'agència de qualificació AXESOR renovés el rating Investment Grade BBB- amb perspectiva estable a Audax Renovables SA

Al tancament del tercer trimestre del 2019, Audax Renovables compta amb més de 326.000 clients, un 6,8% més que el mateix període del 2018. D'aquests, el 79,7% corresponen a subministraments d'electricitat i el 20,3% a subministraments de gas . La companyia treballa amb la intenció de situar-se a l'exercici 2022 amb més de 500.000 clients, subministrar més de 15 TWh d'energia, assolir els 1.500 milions d'euros d'ingressos i superar els 100 milions d'euros d'EBITDA. Tot això duplicant la seva rendibilitat i relaxant el palanquejament financer a causa de l'elevada generació de caixa.

L'assoliment d'aquests objectius permetrà a Audax Renovables reforçar el seu lideratge com a primera comercialitzadora independent en el segment PIME a Espanya i replicar l'èxit obtingut als mercats internacionals en què opera: Portugal, Itàlia, Alemanya, Holanda, França, Polònia i Panamà .

Finalment, cal esmentar que la cotització de les accions d'Audax Renovables en els primers nou mesos del 2019 s'ha revaloritzat un 12,79%, mantenint unes mitjanes de volum de negociació diaris molt elevades.

Sobre Audax Renovables 
 
Audax Renovables és el resultat de la fusió entre la pròpia Audax Renovables i la seva matriu, Audax Energía, donant lloc a un grup energètic les activitats del qual se centren en el subministrament d'electricitat i gas, així com en la producció d'energia 100% renovable.
 
Som el Grup energètic líder en el segment PIME a Espanya, garantint un subministrament eficient de l'energia comercialitzada a través d'un procés d'integració vertical amb el segment de la generació renovable, amb una sòlida posició financera, i preparat per encapçalar la transició energètica a el mercat europeu.
 
El Grup opera en dues activitats de negoci diferenciades: comercialització i generació. A la seva divisió de comercialització d'electricitat i gas, és present a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia i Holanda. D'altra banda, la divisió de generació gestiona una cartera total en explotació de 127 MW a Espanya, França i Polònia a parcs eòlics. A més, compta amb un projecte en construcció a Panamà de 66 MW i ha adquirit plantes fotovoltaiques en promoció de 320 MW a Espanya.

 

phone-handsetcrosschevron-down