MENU
Menu

Preu límit al gas

Tot el que has de saber per entendre què significa que hi hagi un preu límit al gas i com t'afectarà a la teva factura d'electricitat

El passat 14/05/2022 el Govern va publicar el RDL 10/2022. La mesura que s'aprova en aquesta nova norma consisteix, a grans trets, a fer un ajust en el cost de producció de l'energia elèctrica, amb l'objectiu que el preu de compra de l'electricitat al mercat majorista (OMIE) pugui baixar , aproximadament, segons previsions del mateix Govern, fins a 130 €/MWh.

Què significa exactament?


L'aplicació d'aquest mecanisme d'ajust tindrà com a resultat pràctic la limitació del preu del gas que utilitzen les centrals tèrmiques en els processos de producció d'electricitat, de manera que quan realitzin ofertes de venda a OMIE, els preus seran més baixos, contribuint això no només a la reducció del preu de venda de la llum al consumidor, sinó també de la volatilitat que s'ha experimentat els darrers mesos. 

 

Com afectarà el preu de la llum?

Es calcula que el preu de la llum al mercat majorista baixarà, segons previsions del Govern, entre un 25% i un 35%.

 

La meva factura de llum es reduirà?

La factura de la llum dels clients indexats es reduirà automàticament. Els clients amb preu fix que hagin signat POSTERIOR el 26/4/22 ja s'han pogut beneficiar d'aquesta baixada en el preu. I aquells clients amb preu fix que tinguin un contracte ANTERIOR el 26/4/22 s'aniran beneficiant progressivament a mesura que els seus contractes vencen.

 

Qui es farà càrrec d'aquest límit en el preu?


Ho compensarà la demanda però només aquells clients indexats i amb preu fix signat posterior a 26/04/2022. Peeeeero no et preocupis, l'ajust aplicat serà SEMPRE inferior a l'estalvi obtingut pel client.
Si aquest és el teu cas, a la factura següent després de la data d'inici del mecanisme d'ajust regulat al RDL, a DETALLS DE FACTURACIÓ, podràs trobar una línia que correspondrà a aquest concepte.

Truca'ns, escriu-nos 
o envia'ns un missatge

Contacta'ns
phone-handsetcrosschevron-down