Preu límit en el gas

Tot el que has de saber per a entendre què significa que hi hagi un preu límit en el gas i com t'afectarà en la teva factura

El passat 14/05/2022 el Govern va publicar l'RDL 10/2022. La mesura que s'aprova en aquesta nova norma consisteix, a grans trets, a realitzar un ajust en el cost de producció de l'energia elèctrica, amb l'objectiu que el preu de compra de l'electricitat en el mercat majorista (OMIE) pugui baixar, aproximadament, segons previsions del propi Govern, fins als 130 €/MWh.

 

¿Què significa exactament?


L'aplicació d'aquest mecanisme d'ajust tindrà com a resultat pràctic la limitació del preu del gas que utilitzen les centrals tèrmiques en els seus processos de producció d'electricitat, de tal manera que quan aquestes realitzin ofertes de venda en OMIE, els preus seran més baixos, contribuint això no sols a la reducció del preu de venda de la llum al consumidor, sinó també de la volatilitat que s'ha experimentat en els últims mesos.

 

¿Com afectarà al preu de la llum?

Es calcula que el preu de la llum en el mercat majorista baixarà, segons les previsions del Govern, entre un 25% i un 35%.

 

¿La meva factura de llum es reduirà?

La factura de la llum dels clients indexats es reduirà automàticament. Els clients amb preu fix que hagin signat POSTERIOR a 26/4/22 ja s'han pogut beneficiar d'aquesta baixada en el preu. I aquells clients amb preu fix que tinguin un contracte ANTERIOR a 26/4/22 s'aniran beneficiant progressivament a mesura que els seus contractes vencin.

 

¿Qui o què es farà càrrec d'aquest límit en el preu?


Ho compensarà la demanda però solament aquells clients indexats i amb preu fix signat  porterior a 26/04/2022. Peeeeero no et preocupis, l'ajust aplicat serà SEMPRE inferior a l'estalvi obtingut pel client.
Si aquest és el teu cas, en la teva següent factura després de la data d'inici del mecanisme d'ajust regulat en l'RDL, en DETALLS DE FACTURACIÓ, podràs trobar una línia que correspondrà a aquest concepte.